14 Nisan 2020 20:01

“Bu sistemle olmuyor!”

“Benim hayatımdan çalınan güzel günler, yetkililer tarafından karanlık bir boşluğa bırakılmış gibi hissediyorum.”

Fotoğraf: pixabay

Paylaş

Edebiyat Fakültesi öğrencisi

Kayseri

Ben son sınıf öğrencisiyim. Bu süreç ülkemize gelmeden ve biz bu günleri daha yaşamaya başlamadan önce, Covid-19 virüsünü haberlerde ve sosyal medyada görmüştüm. İlk olarak Çin’de başlayan bu virüsün tüm dünyaya yayılacağı konusunda çeşitli alanlardan uzmanlar uyarılarda bulunuyorlardı. Bizler de arkadaşlar ile sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla ülkemize ve hatta tüm dünyaya yayılacağı hakkında kendi aramızda konuşuyorduk. Bizler tahmin edebilirken, yetkililerin bunu tahmin etmemiş olması imkânsız. Bu süre zarfında alınmamış önlemler ve gecikmiş kararlar bizim hayatımızı büyük ölçüde etkiledi.

“BU SÜREÇ, GELECEK PLANIMI OLDUKÇA KÖTÜ ETKİLEDİ”

Yabancı dil okuduğum için birebir dersler bizim için çok önemli ve son sınıf öğrencisi olmam sebebiyle ise sınavlar da çok önemli. Sınavlardan geçememe durumu veya geçsem bile ortalamamı düşürecek notlar almam oldukça mümkün. Çünkü haftalardır birebir ders işleyemiyoruz, dil bölümü öğrencileri için hocalar ile yakından ve birebir proje nitelikli dersler oldukça önemlidir. Öte yandan benimle birlikte aynı bölümü veya farklı dil bölümlerinden öğrencilerin, okulunu okuduğu ve öğrenmeye çalıştığı dilin pratikte karşılığını bulmak için yurt dışı planları bulunuyor. Çeşitli programlar ile yurt dışında bir süreliğine hem çalışarak hem de orada halkın kullandığı gündelik dili anlamak için dilini öğrenmeye çalıştığımız ülkelere en azından bir süreliğine gitmemiz şart. Bu programlar teoride öğrendiklerimizin pratiğe çevirmemiz açısından bizim için önemli. Ancak şu an bu programlarda durduruldu diyebilirim. Bu durumda gelecek planımı oldukça kötü etkiledi.

“SALGIN İLE BU SİSTEMDE MÜCADELE ETMEMİZ ÇOK ZOR”

Gerekli tedbirler şu an bile alınmadığı için benim hayatımdan çalınan güzel günler, yetkililer tarafından karanlık bir boşluğa bırakılmış gibi hissediyorum. Büyük ölçüde kendimiz uyguladığımız karantina bittikten sonra yetkililer çıkıp kendilerine mal ettikleri başarılardan söz ederken, halkın neler çektiğini yine unutturup bu günleri çok kolay atlatmışız gibi açıklamalarda bulunacaklar. Ancak insanlar aç kalmamak için çalışmaya devam ediyorlar. Kalabalık ortamlarda, hastalığa yakalanma pahasına evdeki çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışmak zorundalar. Çünkü yetkililer insanların sağlıklarından önce maddi çıkarları düşünüyorlar. Hastalığı yensek bile alınmayan veya geç alınan önlemler yüzünden birçok insan zor günler yaşayacak. Halkı görmeyen ve tanımayan yetkililer olduğu sürece bu salgın ile bu sistemde mücadele etmemiz oldukça güç. Kısacası diyeceğim şu ki, bu sistemle olmuyor.

ÖNCEKİ HABER

Yeni ama başka yerden bir polisiye: “Alef”

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili Toğrul: Antep’te esnaf ve konutların elektriği kesiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...