14 Nisan 2020 20:01

Artılarından çok eksileri olan sistem: Online eğitim

"Sadece kendimiz için değil, maddi imkansızlıklardan kaynaklı mağdur olan tüm öğrenci arkadaşlarımız için de bu dayanışma çok önemli."

Fotoğraf: pngtree

Paylaş

Doğa ÇITAK

Ege Üniversitesi

Covid-19 salgınından dolayı eğitim-öğretim sürecimizde aksaklıklar olması biz öğrencileri not, ders verimi, sınav ve bilgi alışverişi konusunda ciddi bir endişeye sürükledi. Çünkü uzaktan eğitimin artılarından çok eksileri ile karşılaştık ve uzaktan eğitim konusunda çoğu üniversitenin yeterli altyapıya sahip olmadığını görmüş olduk aslında. “Online eğitim” adı altında yapılan tek şey internet sitesine slaytlar, PDF halinde paylaşılan notlar ve videolar yüklemek oldu. Biz öğrenciler de bu süreçte yeteri kadar verim alamıyor, öğrenmemiz gereken temel bilgileri öğrenemiyor ve dönemimizin uzamaması için kendi kendimize yetmeye çalışıyoruz. Ayrıca aramızda köyde kalan, online eğitime ve sınavlara katılabilecek teknolojik ekipmanlara sahip olmayan çok öğrenci var. Verilen ödevleri sisteme yükleyebilmek için çoğu zaman birbirimizden yardım istiyoruz.

“OKULU DONDURUN DİYORLAR FAKAT UZAYAN DÖNEMDE İHTİYAÇLARIMI NASIL KARŞILAYACAĞIZ?​”

Geçen haftalarda köyde kaldığım için bende internet problemi çekiyordum o yüzden online derslere katılamadığım gibi ödevlerimi de sisteme arkadaşlarım yüklemek zorunda kaldı. Ayrıca bölüm hocalarımız tüm bu sorunların içerisinde bir de online eğitime katılanlara ek puan verileceğini söyledi.  Bütün ekipman ve imkanlara sahip olan arkadaşlarımız bile internetin çekmemesi, yoğunluktan kaynaklı sitenin kasması gibi durumlardan dolayı her zaman katılım sağlayamıyor. Zaten sınavlar konusunda endişelerimiz varken ek puanlardan da yararlanamıyoruz. Ve bu durum öğrenciler arasında not açısından adaletsizliğe yol açıyor. Bu konuda da bize sunulan tek alternatif okulu dondurmak oluyor. Fakat bu seçeneğe de sıcak bakamıyoruz çünkü bir dönemimiz uzayacak, burslarımız kesilmiş olacak ve o artık dönemde barınma vb. temel ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimizi öngörebilmemiz mümkün değil.

“HERKES İÇİN EŞİT VE ADALETLİ BİR SİSTEM TALEP ETTİK”

Biz de Ege Üniversitesi İktisat bölümü 1. sınıf öğrencileri olarak bu sorunlar çerçevesinde hepimizin eşit ve adaletli bir sistemde verimli öğrenim sağlayabileceğimiz, sınavlara katılabileceğimiz ve en azından temel derslerimiz için bu salgın sürecini atlattıktan sonra örgün bir şekilde ders görebilmeyi ve örgün olarak sınavlara katılabilmeyi talep ettik. Çoğu hocamızdan henüz bir yanıt alamamış olsak da mailimize olumlu bir şekilde dönüş yapan hocalarımız oldu. En azından bazı derslerimizde hiçbir öğrenci mağdur olmadan bu süreci atlatabilecek. Bu süreçte hocalarımızın isteklerimizi ve imkanlarımızı göz önüne alarak biz öğrenciler için eşit ve adaletli çözüm yolları üretmesi bizim için çok önemli. Bu süreci en zararsız şekilde birlikte, yardımlaşarak ve hocalarımız ile ortak bir çözüm yolu bularak atlatabileceğimizi düşünüyorum. Umuyoruz ki diğer hocalarımızdan da olumlu bir dönüş alabiliriz. Sadece kendimiz için değil, maddi imkansızlıklardan kaynaklı mağdur olan tüm öğrenci arkadaşlarımız için de bu dayanışma çok önemli.

 

ÖNCEKİ HABER

Mesele 18-20 değil: Neşeye karşı neşe ve mücadele

SONRAKİ HABER

Gültan Kışanak ve Sabahat Tuncel'in duruşması görülmedi, tutukluluğa devam denildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...