Türkiye'de koronavirüs: 356 ölüm, 18 bin 135 vaka | Türkiye'den gelişmeler (2 Nisan)

Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca virüsün tüm illere yayıldığını söyledi. Türkiye'den koronavirüs salgınına ilişkin öne çıkan olay ve açıklamalar...

.
01:36

Paylaş

SİİRT'TE AKGEÇİT KÖYÜ KARANTİNAYA ALINDI

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Akgeçit köyü, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, köyde ikamet eden 2 kişinin Kovid-19 tetkik sonucunun pozitif çıkması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla giriş ve çıkışa kapatılan köyün karantina altına alındığı bildirildi.

 

00:54

Paylaş

İGDAŞ ÇALIŞANI BİR KİŞİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, İBB'nin İGDAŞ çalışanlarından Bengül Demirel isimli bir yurttaşın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

00:50

Paylaş

"MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI"NDA 846 MİLYON 606 BİN 155 LİRA TOPLANDI

İletişim Başkanlığı, hükümet tarafından başlatılan “Milli Dayanışma Kampanyası”nda toplanan para miktarını açıkladı.

Kampanyada şimdiye kadar 846 milyon 606 bin 155 lira bağış toplandığı belirtildi. Bağış kampanyası için atılan SMS ise 2 milyon 118 bin 107 olarak açıklandı.

00:00

Paylaş

PTT, YOĞUNLUK YAŞANAN İŞYERLERİNİ GEÇİCİ OLARAK KAPATTI

PTT’den yapılan açıklamada, fiziksel mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan işyerlerinin geçici olarak kapatıldığını açıkladı.

Kapatılmayan işyerlerindeyse gün içindeki yoğunluk artışına göre hizmetlerin durdurulabileceği duyuruldu.

23:28

Paylaş

YURT DIŞINDA 124 TÜRKİYELİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle yurt dışında yaşamını yitiren Türkiye vatandaşlarının sayısının 124'e çıktığını söyledi.

Çavuşoğlu, cenazelerin Türkiye'ye getirilmesi konusunda "gerekenler yapılıyor" dedi.

22:37

Paylaş

KARAMAN'DA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Berendi köyünün koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

22:17

Paylaş

MALATYA'DA 5 MAHALLE KARANTİNADA

Malatya'nın Kuluncak ilçesine bağlı Kaynarca Mahallesi, Pütürge ilçesine bağlı Sahilköy Mahallesi de koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Böylece Malatya'da karantinaya alınan mahalle sayısı 5' yükseldi.

 

21:56

Paylaş

AZERBAYCAN’DAN GETİRİLEN 150 KİŞİ MUĞLA’DA YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Muğla'ya yurt dışından getirilen 150 kişi yurda yerleştirildi

Azerbaycan'da yaşayan aile ve Türkiyeli öğrenciler 14 günlük karantina süresini geçirmeleri için Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Muğla'daki yurda yerleştirildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 150 kişi, kontrollerinin ardından Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Kötekli Mahallesi'nde bulunan KYK yurduna yerleştirildi. (AA)

19:37

Paylaş

79 HASTA HAYATINI KAYBETTİ, 2 BİN 456 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içinde 79 hastanın hayatını kaybettiğini, 2 bin 456 yeni vaka tespit edildiğini ve 18 bin 757 test yapıldığını duyurdu.

 

18:10

Paylaş

ESENYURT'TA YOKSULLUK MANZARASI: 1000 LİRALIK YARDIM KORONAVİRÜS DİNLEMEDİ

Koronavirüs tedbiri olarak açıklanan "2 milyon ihtiyaç sahibi aileye 1000 liralık ödeme"nin ikinci gününde de PTT önlerinde kalabalık oluştu.

Esenyurt’ta sabah saatlerinde PTT şubesi önüne gelen çok sayıda yurttaş uzun süre sıra bekledi. Polis ve zabıta ekipleri, yurttaşları "fiziki mesafe" kuralı konusunda uyardı.

18:02

Paylaş

İTO GENEL SEKRETERİ DR. OSMAN ÖZTÜRK: BİZİ DİKKATE ALMADILAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın verileri açıklarken ifade ettiği "Virüsün bu kadar çabuk yayılacağını bilmiyorduk" sözlerini ve İstanbul’un durumunu İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk ile konuştuk. İstanbul’un rakamlarını "Can pazarında yaşıyormuşuz" diye tanımlayan Öztürk, Bakan Koca'ya başından itibaren yaptıkları uyarıları hatırlatarak, bunların dikkate alınmadığını söyledi.

15:38

Paylaş

TRT 2 ÇALIŞANININ KOVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT 2’de görev yapan 47 yaşında bir çalışanın test sonucunun pozitif olduğunu söyledi. TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT’deki koronavirüs vakaları ve önlemlerle ilgili açıklama yaptı ve çalışanlardan “sabır” ve “fedakarlık” beklediğini söyledi.

15:23

Paylaş

"CANLI YAYINLARA ARA VERİN" ÇAĞRISI

Koronavirüs sebebiyle hekimlerin mesafe uyarılarına rağmen Müge Anlı’yla Tatlı Sert, Zuhal Topal’la Sofrada, Seda Sayan’la Yemekteyiz, Kuaförüm Sensin, Doya Doya Moda gibi programlar canlı yayınlara devam ediyor. Çalışanların bir arada bulunmak zorunda olduğu koşullarda yayınların devam ediyor olması da büyük tepki topluyor. Milliyet Gazetesi Yazarı Sina Koloğlu da konuyu köşesine taşıyarak birçok dizinin çekimlerine ara verildiği dönemde, canlı yayınlara da ara verilmesi çağrısında bulundu.

15:19

Paylaş

GAZETECİ İSKENDER BAYHAN'LA KORONAVİRÜS SALGININI KONUŞTUK

Koronavirüs salgınında artan vaka sayılarını, bakanlık tarafından yapılan açıklamaları ve fabrikalardaki son durumu Gazeteci İskender Bayhan Gündem Özel'de değerlendirdi.

15:18

Paylaş

GAZETELERİN TİRAJLARI DÜŞÜYOR, İŞSİZLİK KAPIDA

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, koronavirüs salgınının neden olduğu olumsuz ekonomik tablonun, ulusal çapta yayın yapan gazetelerin tirajlarını da olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Gürer, "Basın emekçileri bizleri bilgilendirmek adına yoğun ve riskli uğraş veriyorlar. Hükümet destek vermeli" dedi.

15:02

Paylaş

TTB 60 YAŞ ÜZERİ VE KRONİK HASTALIĞI OLAN SAĞLIKÇILARIN KORUNMASINI İSTEDİ

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman’ın imzasıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya gönderilen yazıda, COVID-19 hastalığına ilişkin risk grubunda yer alan kişilerin (60 yaş üzeri, kalp/damar hastalıkları, diyabet, kronik tıkayıcı akciğer hastalığı, hipertansiyon ve kanser hastası olanlar) özellikle uyarıldığı ve kesinlikle evde kalmaları istendiği halde, aynı risk gruplarında yer alan sağlık çalışanları için hiçbir düzenleme yapılmadığı ve görevlerini risk grubuna yer almayanlar gibi sürdürmelerinin beklendiği belirtildi.

14:22

Paylaş

MMO: EMEKÇİLER ÖLÜM PAHASINA ÇALIŞMAYA ZORLANAMAZ

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener, bir açıklama yaparıak siyasi iktidar ve kamu yönetimini emekçiler için önlem almaya çağırdı. Tüm yurttaşların salgın dönemini en az sorunla aşabilmeleri ve yaşamlarını zorunlu olarak evde geçirmelerine imkan verecek desteklerin kamu tarafından sağlanması ve gerekli kararların bir an önce alınarak uygulanması gerektiğini belirten Yener, “Emekçiler ölme pahasına çalışmaya zorlanamaz” dedi.

13:52

Paylaş

KESK’TEN “ZORUNLU BAĞIŞ” HALİNE GELEN KAMPANYAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

KESK,  iktidarın koronavirüs salgınıyla mücadele adı altında başlattığı bağış kampanyasının kamu işyerlerinde maaşta kesintilerle dayatmaya dönüştüğünü belirtti, bazı iş yerlerinde bağışın maaştan kesileceğine dair mesajlar geldiğini açıkladı. Kampanyaya katılımın zorunlu tutulması halinde suç duyurusunda buluncaklarının belirtildiği açıklamada “Salgından en az hasarla çıkmanın dünyada da sınanmış tek yolu; kamusal kaynakların kullanılarak toplumsal dayanışmanın yükseltilmesi, başta sağlık emekçileri olmak üzere tüm çalışanların ve halkın koruyucu önlemlerin hiç vakit kaybetmeksizin hayata geçirilmesidir” denildi.

 

13:47

Paylaş

YEMEKHANEDE ÇALIŞAN KADIN İŞÇİLER ANLATIYOR

Koronavirüs nedeniyle evde kal çağrıları sürerken, evde kalamayan kadın yemekhane işçileri, her gün iş yerlerine gitmeye devam ediyor. Aliağa'da Virüs nedeniyle çalışma koşullarının daha da ağırlaştığını dile getiren yemekhane işçisi kadınlar, “Bir yandan evdekilere virüs taşımaktan endişe ediyoruz diğer yandan ücretli izin verilmesini bekliyoruz” dedi. İşçiler, “TÜPRAŞ kendi işçileri için çalışma saatlerinde değişikliğe gidince bizim de düzenleme olana kadar çalışma saatlerimiz uzadı. Ardından gelen haftada ise yıllık izne çıkartılacağımızı öğrendik” dedi.

13:44

Paylaş

İLK KEZ BİR İLÇE MERKEZİ KARANTİNAYA ALINDI

Artvin Umumi Hıfzıssıha Kurulu, oy birliğiyle Artvin'in Borçka ilçe merkezinin karantinaya alınmasına karar verdi. Böylece ilk kez bir ilçe merkezi karantinaya alınmış oldu. Kurul Borçka ilçe merkezinin yanı sıra Borçka'ya bağlı Aralık köyünü de karantinaya aldı. (HABER MERKEZİ)

13:22

Paylaş

KILIÇDAROĞLU KONFEDERASYON BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Osman Yıldız ile video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, geçici olarak kapatılan iş yerlerinde çalışan işçilerin olduğunu ve buralarda çalışan yüz binlerce işçinin şu anda evinde olduğunu ifade ederek,"İşten çıkarmanın bir şekilde sınırlandırılması gerekiyor, bu süreçte kimsenin aşından, işinden olmaması lazım. Bu bağlamda biz de sizlere her türlü desteği veriyoruz; işsiz olanların bir kısmı maalesef sigortalı bir kısmı sigortasız. Ama bu süreçte sigortalı mıydı sigortasız mıydı diye bir ayrım yapmaksızın herkesin bir gelir güvencesine kavuşması lazım. Bu konuda da işsizlik sigortası fonunun harekete geçirilmesi lazım” diye konuştu.

12:55

Paylaş

PROF. DR. CEMİL TAŞÇIOĞLU'NA SAYGI DURUŞU

Kovid19 nedeniyle hayatını kaybeden İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı. 67 yaşında hayatını kaybeden Taşçıoğlu'nun cenazesine oğlu Onur Taşçıoğlu, ailesi ve yakınları katıldı. Cenaze Üsküdar Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öte yandan Prof. Taşçıoğlu için TTB'nin çağrısıyla hekimler ve sağlık çalışanları tüm sağlık kurumlarında saat 12.00'de saygı duruşunda bulundu.

12:45

Paylaş

GÜNDÜZ NAKIŞ TEKSTİL İŞÇİLERİ SALGIN GEREKÇESİYLE İŞTEN ÇIKARILDI

Van Tekstil Kent'teki Gündüz Nakış Tekstil, işçileri koronavirüs salgınını gerekçe göstererek işten çıkardı.

İşten atlan sendikalı işçiler, yaşadıkları baskı sürecini Evrensel'e anlattı.

12:17

Paylaş

İSTANBUL VALİLİĞİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 3151 KİŞİLİK YER TAHSİS ETTİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da sağlık çalışanları için 3 bin 151 kişilik yer tahsis edildiğini, 2 bin 166 çalışanın şuan bu imkanı kullandığını açıkladı. Valilik konuyla ilgili detayları paylaştı. (HABER MERKEZİ)

12:06

Paylaş

MART AYI YURT ÜCRETLERİ İADE EDİLİYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, mart ayı yurt ücretlerinin iade edileceğini açıkladı. Kasapoğlu, "Mart ayı yurt ücretini ödeyen öğrencilerimizin yurt ücretleri an itibarıyla iade edilmeye başlanmıştır" açıklamasını yaptı. (AA)

12:01

Paylaş

DANONE'DE BİR İŞÇİNİN KOVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI, İŞÇİLER KAYGIYLA ÇALIŞIYOR

Lüleburgaz’da bulunan Danone’de bir arkadaşlarının koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını ve yapılan testin pozitif çıktığını belirten işçiler, kaygıyla çalıştıklarını söyledi. İşçiler arkadaşları S.D’nin koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını ve koronavirüs testinin pozitif çıktığını ifade etti. İşçiler, “Aynı ortamda bulunan 6 arkadaşımızı da kendi evlerinde karantinaya gönderdiler” dedi.

11:31

Paylaş

İSTANBUL'DA ECZANELERİN ÇALIŞMA SAATİ DEĞİŞTİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kovid-19 pandemisi izolasyon önlemleri kapsamında eczacılardan gelen talepler üzerine, eczanelerin çalışma saatlerinin pazar günleri hariç 09.00-18.00 saatleri arası olarak belirlendiğini açıkladı. Eczanelerin çalışma saatleri 08.30 ve 19.00 arasındaydı.

 

11:12

Paylaş

EKİNCİLER DEMİR ÇELİK’TE KORONAVİRÜS TESPİTİ İDDİASI

İskenderun’un çelik üreticilerinden Ekinciler Demir ve Çelik San. AŞ’de üretime verilen aranın ardından bir işçide koronavirüs tespit edildiği iddia edildi. Fabrikada 26 Mart’tyan itibaren kademeli olarak üretime ara verilmişti. Ancak aynı şirket liman faaliyetlerini sürdürüyor.

11:00

Paylaş

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI VARANK'TAN AÇIKLAMALAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "COVID-19 Türkiye Platformu" koordinasyonunda gerçekleştirilecek Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı'nda konuştu. Varank'ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

"COVID-19 Platformu altında 7 aşı projesiyle kimyasal ve biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı 7 ilaç geliştirme projesi yer alıyor."

"Bu süreçte emekçilerimizin işini kaybetmemesi, hanelerin gelir seviyesinin korunması kırmızı çizgimiz."

"Ülkemizde aşı ve ilaç konusunda önemli yetkinlikler var. Çok hızlı netice alabileceğimiz yenilikçi yaklaşımlar belirlendi."

"Gerekirse bakanlığımızın tüm kaynaklarını bu iş için kullanmamızın önünde hiçbir engel yok."

(AA)

10:47

Paylaş

İSTANBUL’DA ÖZEL BİR LABORATUVARIN TAHLİL SONUÇLARINI GİZLEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Koronavirüs testi yapmaya yetkili olan İstanbul’daki Özel Haseki Gelişim Tıp Laboratuvarı’nın yaptığı test sonuçlarını Sağlık Bakanlığı ve kamu kurumlarıyla paylaşmadığı iddia edildi.

10:32

Paylaş

ORDU'DA 1 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Ordu'nun Kabataş ilçesine bağlı Elbeyi Mahallesi koronavirüs tespit edilen vakaların görülmesi üzerine karantina altına alındı.

09:41

Paylaş

KRONİK HASTALARIN 1 OCAK VE SONRASI SÜRESİ DOLAN SAĞLIK RAPORLARI GEÇERLİ

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kronik hastaların 1 Ocak ve sonrası süresi dolan sağlık raporları ve reçetelerinin ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağını açıkladı. Bakan Selçuk'un süresi dolan sağlık raporları ile ilgili verdiği bir önceki tarih 1 Mart'tı. Bakanlık geçerli olacak sağlık raporu ve reçetelerin tarihini 1 Mart 2020'de süresi dolanlardan 1 Ocak 2020'ye çekmiş oldu. (HABER MERKEZİ)

08:39

Paylaş

BİLİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. ALPAY AZAP: YOĞUN BAKIM YATAKLARINA İHTİYAÇ ARTACAK

Salgının yayılma hızı, alınması gereken önlemler, hastanelerin durumu, üretimin devam etmesi ve sokağa çıkma yasağı çağrısı gibi pek çok merak edilen konuyu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap ile konuştuk. Azap, sokağa çıkma yasağı ve özel sektörde çalışmanın devam etmesi konusunda bölgesel ihtiyaçlara göre karar verilmesini önerdiklerini söyledi. Azap, gidişata göre önümüzdeki günlerde yoğun bakım yataklarına olan ihtiyaç artacağına dikkat çekti.

08:05

Paylaş

SAĞLIK EMEKÇİSİNDEN MEKTUP: HER ŞEYDEN ÖNCE EKİPMANA İHTİYACIMIZ VAR

Muğla'da bir hastanede çalışan bir sağlık emekçisi, Evrensel'e yazdığı mektupta "Motivasyona ihtiyacımız var ama her şeyden önce ekipmana ihtiyacımız var." dedi.

07:54

Paylaş

İŞÇİ DURAĞINDAN İNSAN MANZARALARI

İstanbul Haramidere Sanayi durağında, çalışmaktan başka alternatifi olmayan işçilerle konuştuk. Çeşitli işkollarından işçiler, ücretli izin verilmediğini, aileleri ile aç kalmamamak için çalışmak zorunda olduklarını anlattı; koronavirüsle mücadele paketinin, bağış kampanyalarının, alınan kararların işçilere neden uğramadığını sordu?

Bir tekstil işçisinin söyledikleri salgın riskini de zorunda bırakıldıkları durumu da özetliyor: Küçük çocuğum var, çocuk sarılmak istiyor ben sarılamıyorum…

07:50

Paylaş

BELEDİYELERİN YARDIM TOPLAMASININ ENGELLENMESİ

CHP’li büyükşehir belediyelerinin başlattığı bağış kampanyaları, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle durduruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında “Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp ‘Ben yardım topluyorum’ derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz” sözleriyle yasağı savunurken, belediyeler kampanyanın devam etmesi gerektiğini savunuyor. Salgına karşı mücadele ederken yaşanan bu gelişmeyi Siyaset Bilimci Doç. Dr. İsmet Akça ile konuştuk. Yasakların engellemeye yetmeyeceği koşullarda olduğumuza dikkat çeken Akça, “Belediyeler isterse bu hamleyi baypas edebilir” dedi.

07:37

Paylaş

İŞÇİLER VE AİLELERİ TEHDİT ALTINDA

Salgının etkisi hızla artarken bir yandan "Evde kal" çağrıları yoğunlaşıyor, sosyal izolasyonun artırılmasına dair tedbirler sıkılaşıyor; diğer yandan iktidarın "Üretime devam etmekte kararlıyız" nidaları sürüyor. Pek çok iş kolunda çalışan milyonlar; fabrikalara, atölyelere, şantiyelere gitmek zorunda bırakılıyor. Çeşitli il ve işletmelerden işçiler Evrensel'e yazdıkları mektuplarla zorunda bırakıldıkları çalışma koşullarının kendilerini ve temas ettikleri (aile ve onların çevresi) herkesi koronavirüs riski altına soktuğunu anlatıyor. İşte işçi mektubu ve haberlerinden bazı örnekler:

Soma İmbat Madeni:

İkitelli'de kalabalık ailesiyle yaşayan bir işçi:

Esenyurt'tan bir inşaat işçisi:

Denizli'den enerşi işçisi:

Aydın Çine'den maden işçileri:

Ege Seramik işçisi:

07:15

Paylaş

İZSU’DA SAHA İŞÇİLERİ ENDEKS OKUMAYI DURDURDU

İZSU’nun Bergama ve Dikili birimlerindeki işçiler de ‘Evde kal’ çağrısına uyamayanlardan. Çalışma şartlarına dair konuştuğumuz Genel-İş 2 Nolu Şube üyesi İZSU sayaç okuma ve açma kesme işçileri, kendilerinin ve İZSU abonelerinin sağlığından kaygı duydukları için endeks okumayı durdurduklarını söyledi. İşyeri temsilcileri taleplerini dile getirerek acil önlem alınması çağrısı yaptı.

07:02

Paylaş

GIDA İŞÇİLERİ TEDİRGİN: EĞER BİRİMİZDE VİRÜS VARSA HERKESE GEÇER

Evrensel'e mektup yazan gıda işçileri, işletmelerindeki koronavirüs önlemlerini, salgına dair riskleri, çalışma koşullarını ve kaygılarını anlattı.

DÜN NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı, salgının tüm illere yayıldığını aktararak, en çok vaka ve can kaybı olan illeri duyurdu. Dün 20.00 dolaylarında açıklama yapan Koca, son 24 satte vaka sayısının 2 bin 148 arttığını ve 63 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 277'ye, toplam vaka sayısı ise 15 bin 679'a yükseldi.

En çok vaka tespit edilen iller; İstanbul'da 8 bin 852, İzmir'de 853, Ankara'da 712, Konya'da 584, Kocaeli'de 410, Isparta'da 268, Sakarya'da 207, Adana'da 197, Bursa'da 135 ve Samsun'da 112 vaka olarak açıklandı.

Koronavirüs nedeniyle en çok can kaybı olan iller; İstanbul'da 117, İzmir'de 18, Kocaeli'de 8, Ankara'da 7, Konya'da 7, Zonguldak'ta 5, Trabzon'da 5, Balıkesir'de 5, Adana'da 3, Sakarya'da 3 kişi.

Türkiye'de bilinen ilk koronavirüs vakasına müdahale eden ekipte yer alan, ardından da Kovid-19'a yakalanan Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti.

Yetkililerin "Evde kal" çağrıları yoğunlaşarak sürerken, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP il başkanları toplantısında konuştu; üretime ve ihracata devam etmekteyiz mesajı devam etti. Erdoğan'ın başlattığı bağış kampanyasına ilişkin tartışmalar ve belediyelerin bağış toplamalarının İçişleri genelgesi ile engellenmesine ilişkin gelişmeler sürdü.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa