31 Mart 2020 11:32

Haberi bir de buradan dinleyin

Koronavirüsü nedeniyle “okullar” tatil olmuştur ama bu öğrencilerin meslek liselerinde maske ve dezenfektan üretmeyeceği anlamına gelmiyor.

Fotoğraf:pixabay

Paylaş

Aslınur DANIŞ 

Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın; ilkokul, ortaokul ve liselerde 16 Mart tarihinden itibaren bir hafta tatil ilan edileceğini duyurdu. Peki, gelin bir de bu haberi şöyle sunalım. 16 Mart tarihinden itibaren koronavirüsü nedeniyle “okullar” tatil olmuştur ama bu öğrencilerin meslek liselerinde bir araya gelip maske ve dezenfektan üretmeyeceği anlamına gelmiyor, çünkü devletin ucuz işgücüne ihtiyacı var! Okulların tatil edilmesinin ardından, meslek liseli öğrenciler dezenfektan ve maske üretimi için sözde tatil edilen okullarda buluştu, Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda yaşanan gelişmeleri gurur verici bir durum gibi aktardı. Devletin yarattığı bu çelişkili durum zaten var olan öfkemizi daha da arttırdı.

SORUN HANGİSİ?

Peki insan sormaz mı, onca dezenfektan ve maske üretimi yapan özel firmalara ne oldu?

Meslek liseliler var ya canım karıştırmayın oraları. Bir meslek liseli ve hatta moda tasarım öğrencisi olarak söylemeliyim ki aslında bu tip olaylar virüs gelmeden önce de mevcuttu. Okuduğum okulda gıda öğrencilerine kişi başı 130 liraya satılan önlükleri biz moda öğrencileri 30 lira gibi düşük ücretle dikmiştik. Sorun önlüğün 130 liraya satılması mıydı yoksa bizlerin 30 lira alması mı? Her ikisi de. Bütün bu ucuz işgücü konuları bir yana söz konusu öğrencilerin sağlığı. Devletimizin öğrencilere çağrısı şu zor zamanlarda ülkemize fayda sağlamak, destek olmak için dezenfekte ve maske üretimine katkı sunmak. Peki, ülkemizin zor günlerini bilip düşünen bu çağrıya bir sorum olacak, Kanal İstanbul niye?

ÖNCEKİ HABER

Korona salgını ve tekstil işçisi kadınlarla dayanışma

SONRAKİ HABER

“Ailelerimiz çalışmak zorunda kalıyor, izolasyon gerçekleşemiyor”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...