30 Mart 2020 14:43

Üniversite öğrencileri belirsizliğe tepkili: Eğitim hayatımız kadar hafife alınmamalı

Görüştüğümüz üniversite öğrenciler uzaktan eğitim ve online sınav belirsizliğine tepkili: Bizlerin eğitim hayatı bu kadar hafife alınmamalı

Fotoğraf: AA

Paylaş

Murat YAŞAR
Antalya

Koronavirüs tedbirleri kapsamında üniversitelerin bahar döneminin sadece uzaktan eğitim ile yapılacağı YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından açıklandı. Açıklama ile birlikte üniversite öğrencilerinin eğitimindeki belirsizliklere yenileri eklendi.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinden Emir Özdoğaner “Bizler yüz yüze eğitimde bile gün geçtikçe niteliksizleştirilen bir süreçteyken, alt yapısı dahi yeterli seviyede olmayan uzaktan eğitim aracı bize ne kadar fayda sağlayabilir? Uzaktan eğitim ile kalıcı ve nitelikli bir eğitim sunulabileceği konusundan büyük şüphelerim var” dedi.

Çevresinde bulunan arkadaşlarının online sınava karşı olduklarını vurgulayan Emir “Zaman hızla akıp gitmesine rağmen sınavlar ile ilgili herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Bizlerin eğitim hayatı bu kadar hafife alınmamalı.” ifadelerini kullandı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerinden Bilge de “Biz intörn olduğumuz için dönem ve klinik uygulama derslerini vermeden mezun olamıyoruz. Bu bizim için 20 kredilik ders anlamına geliyor. Staja başlamıştık fakat yarım kaldı. Hastaneler ile tekrar sözleşme yapılması gerekiyor. Hastaneler staj için bizi tekrar kabul edecekler mi onu da bilmiyoruz” dedi. Bütün bunların ekonomik sorunları da beraberinde getirdiğini belirten Bilge “Evde kalan kişiler olarak hepimizin kira kontratları var. Bu yüzden kalmadığımızda bile eve kira ödemek zorundayız. Çoğumuzun ailesi ücretsiz izne çıkarıldığı için kira konusunda da mağdur durumdayız. Okulların yazın devam etmesi durumunda kredi/burslarımız devam edecek mi bilmiyoruz.” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İşçiler soruyor: Üretim sürdükçe nasıl korunacağız?

SONRAKİ HABER

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle can kaybı sayısı 168'e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...