28 Mart 2020 11:51

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: "EBA Canlı Sınıf" uygulaması devreye alınacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, entegre uzaktan eğitim yaklaşımıyla “EBA Canlı Sınıf” uygulamasının devreye sokulacağını belirtti.

Ziya Selçuk | Fotoğraf: AA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni açılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Kontrol Merkezi ve EBA TV stüdyosunu ziyaret etti. Bakan Selçuk, ziyaret sonrasında EBA canlı sınıf desteği ve uzaktan eğitim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Selçuk, bir hafta gibi kısa sürede 3 yeni televizyon kanalı kurularak örgün eğitimin uzaktan eğitime entegre edildiğini belirtti.

Okulların kapalı kalma süresinin 30 Nisan'a kadar uzadığını ve uzaktan eğitimin daha çok önem kazandığını belirten Selçuk, Türkiye'nin online eğitim platformu EBA ile tüm öğrenci, öğretmen ve velilere kesintisiz hizmet vermek için çalışmaların sürdürüldüğünün söyledi. Uzaktan eğitimle birlikte yaşanan problemleri için EBA Kontrol Merkezini kurulduğunu belirten Selçuk, sistemin daha verimli ve sağlıklı bir işleyişe oturmasının birkaç hafta alabileceğini ifade etti.

“SİSTEMDE YENİLİKLER VAR”

Sisteme yeniliklerini eklendiğine işaret eden Selçuk, şunları kaydetti: “Çocuklarımız bu saatlerde kendileri için hazırlanan örnek soruları ekrandan takip ederek çözebilecekler. İlk etapta uzaktan eğitimi bir hafta düşündüğümüz için öğretmenlerimizi göreve davet etmemiştik. Ancak sürecin uzaması ile öğretmenlerimiz canlı sınıf uygulamasıyla evlerinde görev alacaklar. Öğrenci-öğretmen etkileşimini teşvik edecek bir çalışmayı hazırladık. Televizyon dersleriyle eş güdümlü olarak öğretmenler kendi öğrencilerine EBA üzerinden ödevlendirme yapıp, soru-cevap-test etkinliklerini yönlendirip, çalışma gönderecekler.”

Canlı sınıfların kademeli olarak uygulamaya alınmasının da söz konusu olduğuna işaret eden Selçuk, tüm sınıflarda özellikle televizyon yayınlarında konu anlatım içerikleri ve diğer tamamlayıcı eğitsel içerikleri zenginleştirilecek bir çalışma yaptıkları bilgisini verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Koronavirüse karşı sokağa çıkma yasağı ve karantina ihtiyaç

SONRAKİ HABER

İMO Denizli Şubesi: Sağlıklı bir yaşam için projeler hayata geçirilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa