26 Mart 2020 07:11
Son Güncellenme Tarihi: 26 Mart 2020 17:10

Tahir Elçi cinayetinde polisler için sadece 6 yıl istendi

Öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüyle ilgiyle iddianame tamamlandı. 3 polisin 6 yıla kadar hapsi istendi. Polisle çatışan U.Y’nin ise 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, 2015 yılında tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptığı sırada öldürülmesiyle ilgili tamamlanan iddianamede, sanık 3 polisin 6 yıla kadar, polisle çatışan bir kişini de 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapsi istendi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, 28 Kasım 2015 günü basın açıklaması yaptığı sırada çıkan çatışmada başına isabet eden kurşunla yaşamını yitiren Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümü ile ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı.

POLİSLER İÇİN 6 YIL CEZA İSTENDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 5 yıl süren soruşturma sonucunda tamamlanan iddianamede, Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği ve polis memurları Ahmet Çiftaslan ile Cengiz Erdur'un hayatını kaybettiği 41 sayfada anlatıldı. İddianamede Elçi'nin vurulduğu ateş hattında, polisle çatışan U.Y ile yaralanan sanık polisler S.T., F.T. ve M.S.'nin olduğu belirtildi. Polislerden hangisinin Elçi'nin ölümünden sorumlu olduğunun tespitinin mümkün olmadığına yer verilen iddianamede 'polislerin kuvvetli suç şüphesi altında oldukları' kaydedilirken, polisle çatışan iki kişinin silahından çıkan mermilerden birinin de Elçi'ye isabet etmiş olabileceği belirtildi.

İddianamede sanık polisler M.S., F.T. ile S.T.'nin bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi. U.Y’ye ise 2 polisi öldürmek, ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmaktan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, Elçi'yi olası kastla öldürmekten 20 yıl, polis memuru S.T.'yi öldürmeye teşebbüsten 20 yıl, izinsiz silah bulundurmaktan 5 yıl olmak üzere toplam 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapsi istendi.

"GÖRÜNEN O Kİ GERÇEĞİN ÜSTÜ BİR KEZ DAHA ÖRTÜLECEK"

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüyle ilgili hazırlanan iddianameye tepki gösteren Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, “İddianame, tam bir hayal kırıklığı. Görünen o ki gerçeğin üstü bir kez daha örtülecek ve gerçek failler cezasız kalacak” dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, iddianameye Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi.

Aydın, “4 yıl 4 aydan bu yana devam eden soruşturma sonucunda hazırlanan İddianame, tam bir hayal kırıklığı. İddianamenin mantığı tam olarak şu: İşi örgüte yığ ve kurtul. Görünen o ki gerçeğin üstü bir kez daha örtülecek ve gerçek failler cezasız kalacak” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

18 bin sözleşmeli sağlık personeli ilanı Resmi Gazete'de, KPSS puanı ile alınacak

SONRAKİ HABER

Çöp tesisine karşı direndiği için tutuklanan Emine Elik tahliye oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...