23 Mart 2020 14:26

HDP, belediyelere kayyum atanmasına ilişkin Meclis Araştırma Önergesi verdi 

HDP, belediyelere kayyum atanması ve belediye eş başkanlarının gözaltına alınmasına ilişkin Meclis Araştırma Önergesi verdi. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partisinin yönetimindeki Diyarbakır’ın Ergani, Silvan, Lice, Eğil ve Batman belediyelerine kayyuım atanması, belediye eş başkanlarının gözaltına alınmasına yönelik Meclis Başkanlığına Araştırma Önergesi sundu.

"AKP HALK SAĞLIĞINI DÜŞÜNMÜYOR"

Önergede, “İktidarın mevcut salgının yarattığı kriz ortamını kendi lehine işlemler tesis edebileceği bir zemine çevirmesi kabul edilemezdir. Bundan da vahimi ise Kovid-19’un herkesi tehdit ettiği, tüm kamuoyunun toplu ölümler yaşanmaması adına cezaevlerinin boşaltılmasını beklediği bir noktada, yeni kayyum atamaları ve gözaltı işlemleri; AKP’nin halk sağlığını hiçbir şekilde düşünmediğini ortaya koymuş olmasıdır" ifadeleri yer aldı.

"SALGINLA OTORİTERLEŞMEYİ ARTTIRIYORLAR"

Önergenin devamında şu ifadelere verildi: “Yöneticileri görevden alacak olan halkın iradesi; görevden alınma yöntemi de demokratik seçimlerdir. Seçme ve seçilme hakkı yok sayılarak bir bölge üzerinde kurulmaya çalışılan bürokratik-askeri hâkimiyet, hukuken başka bir rejime tekabül etmektedir. Dahası bu uygulamanın ülkede olağanüstü bir döneme denk getirilmesi çok daha başka bir amacı yani mevcut salgın ortamını otoriterleşmeyi artırmak, geçmişte yaptığı yanlış uygulamaları temize çekmek ve tüm istediklerini halka yaptıracak düzenlemeleri hayata geçirmek için bir fırsat olarak değerlendirme amacını ortaya koymaktadır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KDV beyanname verme ve ödeme süresi 24 Nisan'a kadar uzatıldı

SONRAKİ HABER

Güney Kore’de sağlıkçılar hem virüse karşı hem sağlık reformu için savaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...