21 Mart 2020 09:10

Umreden gelenlere tahsis edilen yurtta öğrencilerin eşyaları depoya atıldı

Adana Mahmut Sami Ramazanoğlu Kız Öğrenci Yurdunda umreden dönenlerin yerleştirileceği gerekçesi ile öğrencilere ait eşyalar dolapların kilitleri kırılarak depoya atıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Olcay AYTÜRK
Adana

Adana Mahmut Sami Ramazanoğlu Kız Öğrenci Yurdu'nda umreden dönenlerin yerleştirileceği gerekçesi ile öğrencilere haber dahi verilmeden dolap ve bazalarının kilidi kırılıp eşyaları çöp poşetlerin içerisinde depoya atıldı.

16 Mart Pazartesi günü yapılan duyuruyla yurtta kalan öğrenciler yurttan çıkarılmış ve Fevzi Çakmak Kız Yurduna yerleştirilmişti. Umreden dönenlerin yurda yerleştirilmesi için alınan bu ani karardan sonra 20 Mart Cuma günü yurtta hiçbir bilgilendirilme yapılmadan öğrencilerin dolap ve bazalarının kilitleri kırılıp, dolaplarda yer alan eşyalar habersiz toplanıp depoya konuldu. Eşyaların toplanmasıyla ilgili öğrencilere daha önce herhangi bir şey söylenmedi. Bu 'ani' karardan sonra öğrenciler mağduriyetlerini Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu’nun desteği ile duyurdu.

Topluluktan konuştuğumuz öğrenciler, “Yurt şu an karantina altında olduğu için giriş çıkış yapmamıza izin verilmiyor ve eşyalarımızı alamıyoruz. Öğrencilere bu durum daha önce bildirilmeli ve kişisel eşyalarımız dahil bütün eşyalarımız çöp poşetlerine doldurularak depolara konulmamalıydı” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

“ÖĞRENCİ YURTLARI DIŞINDA YER Mİ YOK?​”

Yurt yönetimine çağrıda bulunan öğrenciler, “Öğrenci yurtları dışında başka yerleştirilecek yerler yok mudur, biz öğrencilerin eşyaları bir anda alınan karar ile biz öğrencilere haber verilmeden neden toplanıp depoya yerleştiriliyor, Yurt yönetimi yaşanan mağduriyetimizi nasıl gidermeye düşünüyor?​” sözleriyle yurt yönetimini tüm yaşananlara ve sorulara dair açıklama yapması talebinde bulundu.

“YÖNETİM HABER BİLE VERMEDİ”

Mağduriyetlerini ÇÜ Kadın Çalışmaları Topluluğu ile duyuran Türkçe öğretmenliği bölümünden bir öğrenci “Evlerimize dönerken müdür ve memurlar eşyalarımızı bırakabileceğimizi kilitli olması koşuluyla hiçbir eşyamıza zarar gelmeyeceğini söylediği için bizler de yurtta kalan diğer bütün öğrenciler gibi apar topar eşyalarımızı kilitleyip çıktık. Bizler vatandaş olarak salgın konusunda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız hazır olmasına, yurdumuz karantina yurdu olacak ise anlayacağız durumu. Fakat normal zamanlarda saat 23.00'ü bir dakika geçince bile velilerimize geç kaldığımıza dair mesaj atan Mahmut Sami Ramazanoğlu Yurt Müdürlüğü bu durumda biz öğrencilere tek bir bilgilendirme mesajı bile atmamıştır” dedi.

“ŞAHSİ EŞYALARIMIZIN AKIBETİ BELLİ DEĞİL”

Hukuk bölümünden bir öğrenci ise herhangi bir bilgilendirilme yapılmadan öğrencilerin mahremine girip eşyalarının tamamen izinsiz alındığını belirterek, “Bir bilgilendirilme yapılmalı ve öğrencilere yurtlarının karantinaya alınacağını söylemeliydiler. Biz de tüm eşyalarımızı almalıydık” dedi.

Yurdu arayıp bilgi almak istediklerinde çoğunun telefonlarının açılmadığı, açılan telefonlarda da ters ve sert bir üslupla arkadaşlarının  rencide edildiğini belirten öğrenci, “Umreci vatandaşları sığdıracak onlarca otel varken bizim yurtlarımız ve eşyalarımız mı kaldı depolara taşınacak? Pek çok özel ve şahsi eşyamızın şuan akıbeti belli değil. Bilgisayarlarımız dahil olmak üzere her şeyi yurtlarda bırakıp döndük. Biz yurt öğrencileri olarak bu haksız mağduriyet karşısında şikayetçiyiz” sözleriyle şikayetini dile getirdi.

“ADANA KYK İL MÜDÜRLÜĞÜ ŞUÇLUDUR”

Yurt müdürlüğüne mağduriyetleri için çağrıda bulanan öğrenci, “başta eşyalarımızı bırakmamız konusunda bize güvence veren memur ve müdür olmak üzere, tek bir bilgilendirme mesajı bile atmayan adana kyk il müdürlüğü suçludur. Bütün öğrencilere bu konuda geri dönüş yapılıp malumat verilmelidir” dedi.

Konuşmamıza katılan Peyzaj Mimarlığı öğrencisi de “Yurtlar boşaltıldığında ‘tüm eşyalarınızı toplayıp götürün’ deselerdi” dedi. Eşyalarının kaybolma riskini nasıl göze alabildiklerini soran öğrenci, “Ahır diye niteledikleri yerde nasıl kalacaklar? Binlerce öğrencinin eşyasını 1 günde toplayamazlar. O süre içerisinde bize haber verselerdi eşyalarımızı kendimiz toplar gelirdik. Umrecileri de 2 gün idare edecek yer bulabilirlerdi diye düşünüyorum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüs tanısında 15 dakikada sonuç verebilen hızlı tanı kiti de kullanılacak

SONRAKİ HABER

Sendikalaşan işçiye ‘virüs’ kıyımı: Hem işten atma, hem ücretsiz izin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...