20 Mart 2020 04:27

TTB’den sağlıkçılar için koronavirüs risk değerlendirmesi anketi

TTB, sağlık çalışanlarının koronavirüse maruz kalma riskini değerlendirmesi amacıyla anket hazırladı.

Fotoğraf: Aytaç Ünal/AA

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık çalışanlarının koronavirüse (Kovid-19) maruz kalmasına ilişkin risk değerlendirmesi yapabilmek amacıyla anket hazırladı. Anketin koronavirüs kuşkulu ya da tanısı konmuş hastayla ilgilenen, triyaj (savaş alanlarında ve acil servislerde tıbbi müdahale önceliklerini belirleme sistemi) yapan tüm sağlık çalışanları tarafından doldurulması hedefleniyor.

TTB tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, anketin en yüksek risk grubunda bulunan sağlık çalışanlarının koronavirüse maruz kalma durumunun ve bunun enfeksiyon riski açısından taşıdığı anlamı, enfeksiyon önleme ve kontrolle ilgili önlemlerin geliştirilmesi açısından kritik önem taşıdığına vurgu yapıldı.

Anket sonucu elde edilecek verilerle, sağlık çalışanlarının bu süreçte ne tür risklerle karşılaştıklarının saptanmasına ve enfeksiyon kapma olasılıklarını azaltacak politikaların geliştirilmesine katkı sunması amaçlanıyor. Ayrıca sonuçlar TTB tarafından sağlık çalışanları ve kamuoyuyla paylaşılacak.

Dünya Sağlık Örgütünün (WHO), “Sağlık Çalışanlarının Kovid-19 Virüsüne Maruz Kalma Risk Değerlendirmesi ve Yönetimi Rehberi”nden yararlanarak hazırlanan ankette 29 soru bulunuyor.

Ankete TTB'nin internet sayfasından ulaşılabilir.

ÖNCEKİ HABER

İSİG İzmir Temsilcisi Mustafa Güven: İşten atmalar yasaklansın, faturalar ertelensin

SONRAKİ HABER

Haberin Var Mı? inisiyatifinden koronavirüs açıklaması: Tutuklu gazetecilere özgürlük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...