19 Mart 2020 09:50

Adalet Bakanlığı: Cezaevlerinde telefon görüşme hakkı haftada ikiye çıkarıldı

Adalet Bakanlığı, hükümlü ve tutukluların haftada bir olan telefonla görüşme hakkının, haftada ikiye çıkarıldığını duyurdu.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü | Fotoğraf: MA

Paylaş

Adalet Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ceza infaz kurumlarındaki açık ve kapalı görüşlerin ertelenmesinin ardından tutuklu ve hükümlülere ek telefon hakkı verildiğini açıkladı. Bakanlık, hükümlü ve tutukluların haftada bir olan telefonla görüşme hakkının haftada ikiye çıkarıldığını duyurdu.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda ceza infaz kurumlarında görüşleri iki hafta erteleyen Bakanlık, tutuklu ve hükümlülerin dışarıyla ilişkilerinin devamının sağlanması amacıyla yeni düzenleme yaptı.

Buna göre ceza infaz kurumları ve tutukevlerindeki hükümlü ve tutukluların haftada bir olan telefonla görüşme hakkı ikiye çıkarıldı.

Öte yandan, tutuklu ve hükümlülere, ertelenen açık ve kapalı görüş hakları herhangi bir kayba uğramadan ilerleyen süreçlerde kullandırılacağı belirtildi.

Alınan bu tedbirleri yeterli görmeyen aile yakınları ve insan hakları örgütleri ise tutuklu ve hükümlülerin cezaevlerinden tahliye edilmesi çağrısı yapıyor. (MA)

ÖNCEKİ HABER

İdlib'de düzenlenen hava saldırısında 2 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

İtalya’da komünist partilerden koronavirüs açıklaması: Sınıf mücadelesi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...