19 Mart 2020 20:06

Okullar tatil, meslek liseliler maske üretiyor

Koronavirüs salgını nedeniyle okullar tatil edilirken MEB, maske ihtiyacını meslek liselileri çalıştırarak kapatmaya çalışıyor. Eğitim Sen uygulamaya tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Birkan BULUTAnkara

KORANVİRÜS salgınıyla birlikte maske ihtiyacı artarken Milli Eğitim Bakanlığı'nın çözümü meslek lisesi öğrencilerini çalıştırmak oldu! Bakanlık, Manisa İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde başlayan maske üretiminin başka illerde de olacağını duyururken, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, bunun okulları tatil edilmesi kararıyla çeliştiğini belirterek, “Maske üretme sorumluluğu öğrencilerimizin, meslektaşlarımızın asli sorumluluğu değildir” dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından “Maske üretimine başladık. Ekip arkadaşlarımın başlattığı çalışmalar hızla üretime dönüştü. Meslek liseli gençlerimiz cerrahi ve N95 maske üretimine başladı. Üstelik üretim yapacak okul sayımızı da arttırdık” duyurusunda bulunmuştu.

 

İLK ÜRETİM MANİSA'DA BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı, piyasadaki maske ihtiyacını karşılamak için hem N95 standardında maske hem de basit cerrahi maske üretimi için 14 pilot il ve 30 okul belirlendi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, ‘ilk sevindirici haberin’ Manisa'daki İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden geldiğini söyleyerek “Günde bin hijyen cerrahi maskesinin üretimine başlandı” bilgisini verdi.

 

 ‘ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞI ÖNCELİK OLMALI’

 

Meslek lisesi öğrencilerinin maske üretiminde kullanılmasını eleştiren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Öğrencilerimizin, öğretmenlerin ve tüm eğitim emekçilerinin sağlığı önceliğimizdir” dedi. Okulların kapalı olması gerektiğini, bilim insanları tarafından sosyal izolasyon çağrılarının yapıldığı bir süreçte okulların açılmasının telafisi olmayan problemlere, sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Aydoğan, “Maske üretme sorumluluğu öğrencilerimizin, meslektaşlarımızın asli sorumluluğu değildir. Kamu erkinin sorumluluğudur. Okulları tatil etme duyurusunun ardından bu uygulamanın yaşama geçirilmesi de alınan kararla son derece çelişkilidir. Öğrencilerimizin, öğretmenlerin ve tüm eğitim emekçilerinin sağlığı için azami özen gösterilmelidir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İşçi mektubu: Birleşik Metal-İş Sendikası özür dilemeli

SONRAKİ HABER

Gazeteciler Hasan İşler ve Volkan Eryiğit’in ölüm yıldönümü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa