16 Mart 2020 15:53
Son Güncellenme Tarihi: 16 Mart 2020 21:11

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 29 yeni koronavirüs vakası açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 29 yeni koronavirüs vakası açıkladı, Türkiye'de koronavirüs teşhisi konan hasta sayısı 47'ye ulaştı.

Fahrettin Koca

Fotoğraf: AA

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 29 yeni koronavirüs vakası açıkladı. Bu vakalarla birlikte Türkiye'de koronavirüs teşhisi konan hasta sayısı 47'ye ulaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım."

"VİRÜSLE TEMAS İHTİMALİNİ SIFIRLAYALIM"

Sağlık Bakanı Koca saat 01.00 dolayında yaptığı bir başka paylaşımda ise tespit edilen vakaların toplum için risk olmaktan çıktığını belirtti. Koca paniğe karşı uyardı, tedbirli olmaya çağrı yaptı. Bakan Fahrettin Koca'nın açıklaması şöyle:

"TESPİT EDİLEN HER VAKA TOPLUM İÇİN RİSK OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR. Her yeni tanı üzücü fakat sizin için bir güvencedir. Salgınlarda olaylar panikle kontrolden çıkar. Tedbir ve panik, birbirinin zıttıdır. Tedbirleri SIKI tutalım. Virüsle temas ihtimalini SIFIRLAYALIM."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya Başbakanı Merkel: "Radikal kararlar alındı"

SONRAKİ HABER

Polonya Çevre Bakanına yapılan Kovid-19 testi pozitif çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa