13 Nisan 2011 10:22

Bakana nükleer soruları

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek üçüncü nükleer santralin İğneada’ya yapılmasının planlandığı haberleri üzerine Meclis Başkanlığı’na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.Haberlerin, 3 bin nüfusu bulunan ve yaz aylarında tatilcilerin gelmesiyle n

Bakana nükleer soruları
Paylaş

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek üçüncü nükleer santralin İğneada’ya yapılmasının planlandığı haberleri üzerine Meclis Başkanlığı’na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Haberlerin, 3 bin nüfusu bulunan ve yaz aylarında tatilcilerin gelmesiyle nüfusu 40 bine kadar çıkan İğneada’da tedirginliğe yol açtığını belirten Dibek, beldede 2005 yılında da benzer haberlerin çıkması nedeniyle bin 500 kişinin “Nükleere hayır” paneli düzenlediğini ifade etti.

Bakan Yıldız’a İğneada’ya nükleer santral yapılacağı yönündeki haberlerin doğru olup olmadığını soran Dibek, yapılacaksa kararın ne zaman alındığı ve altyapı çalışmalarının yapılıp yapılmadığı sorularına da yanıt istedi.
Dibek, Enerji Bakanı’na şu soruları yöneltti:
*İğneada’nın turizm potansiyelinin göreceği zarar ile ilgili olarak bir çalışma yapılmış mıdır? - Yöre halkının istememesi, yerel yönetimin karşı çıkmasına rağmen bölgede nükleer santral yapılması insan haklarına aykırı değil midir?
*Bakanlığınız ileriye dönük olarak kaç nükleer santral yapmayı planlamıştır?
*Bu santraller hangi bölgelere yapılacaktır?
*İhalesiz olarak bu kadar büyük yatırımların yapılması rekabete engel olmamakta mıdır?​” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Radyasyon kontrolü zorunlu ancak ölçüm cihazı yok!

SONRAKİ HABER

HES’e onay!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa