16 Mart 2020 08:58

Rusya: Cihatçılar İdlib anlaşmasına uymuyor

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib’deki cihatçıların Rusya ile Türkiye arasındaki mutabakata uymadığı yönünde bir açıklama yaptı.

Fotoğraf: Uğur Can/DHA (Arşiv)

Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı, "İdlib’deki cihatçıların Rusya ile Türkiye arasındaki mutabakata uymadığı" yönünde bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İdlb’deki militanların saldırı faaliyetlerini sürdürdüğü" belirtildi.

S-400 SEVKİYATI YAPILMASI KONUSU HÂLÂ GÜNDEMDE

Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, Türkiye ile yeni bir parti S-400 sevkiyatı için görüşmelerin sürdüğünü, Rusya'nın öngörülebilir bir gelecekte konu üzerinde anlaşabilmeyi umduğunu ifade etti.

Rus basınına konuşan Şugayev, “Türkiye’ye yeni bir parti S-400 sevkiyatı yapılması konusu hâlâ gündemde, hiçbir yere kaybolmadı. Sistemin bileşimi, sevkiyat tarihleri ve başka koşullar hakkında konuşuyoruz. Şu an görüşme süreci devam ediyor ve öngörülebilir bir gelecekte ortak bir paydaya varmayı umuyoruz” dedi.

DÖRT ÜLKEDEN SURİYE AÇIKLAMASI

ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya, Suriye krizinin 9'uncu yılı dolayısıyla yaptıkları ortak açıklamada, Esad güçlerine ve onu destekleyen İran ile Rusya'ya, Suriye'deki saldırılarını durdurma çağrısında bulundu.

Açıklamada, Suriye'de halkın 9 yıl önce meşru talepler için sokağa çıktığı ancak Esad rejiminin bu taleplere şiddet, keyfi tutuklama ve işkencelerle karşılık verdiği belirtilerek bu krizde 11 milyon kişinin yerinden edildiği, 500 bin kişinin ise hayatını kaybettiği ifade edildi. Açıklamada, Suriye'de insani yardım yapmaya devam edeceklerine işaret eden ülkeler, siyasi çözüm için güvenilir bir süreç başlamadan ülkenin tekrar inşası için herhangi bir yardım yapmayacaklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

SES: Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde acil durum ilan edilmeli

SONRAKİ HABER

İYİ Parti milletvekilleri, koronavirüs sebebiyle sokağa çıkma yasağı istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...