10 Mart 2020 10:39

Wushu sporcusu Sadık Pehlivan'ın Alevi olduğu için Milli Takım'a alınmadığı iddiası

Wushu sporcusu Sadık Pehlivan'ın Alevi olması nedeniyle Wushu Milli Takımı'na alınmadığı iddiaları Meclis gündemine taşındı.

Sadık Pehlivan (sağda) | Fotoğraf: MGTV Channel'in videosundan ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü, 6 kez Türkiye Şampiyonu olan dünya çapında dereceleri bulunan Sadık Pehlivan (25)'ın Wushu Fedarasynu Başkanvekili Abdurrahman Ayyüz tarafından Alevi olduğu gerekçesiyle Wushu Milli Takımı'na alınmadığı iddiasını verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

"NAMAZA GEÇ KALDIM DİYE 'KÂFİRSİN' DEDİ"

Önlü, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Sadık Pehlivan'ın "2013'ten beri lisanslı wushu sporcusuyum. 2014 yılında milli takıma girdim. 2015'te Türkiye Şampiyonu olmama rağmen Dünya Şampiyonası'na ben değil, yendiğim kişi götürüldü. 2018 ve 2019'da aynı şekilde Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazandığım halde götürülmedim. Çünkü Akyüz, Alevi olduğum için sürekli beni dışlıyordu. Alevi olduğum halde Milli Takım kamplarında 5 vakit namaz kılmak zorunda kaldım. Bir kez sabah namazına geç kaldım diye Akyüz'ün, 'Kâfirsin. Arkadaşlarını da kendine benzeteceksin' şeklindeki hakaretine uğradım. İnancım yüzünden bana sürekli hakaret ediyordu" sözlerini hatırlatarak şu soruları yöneltti:

  • Wushu sporcusu Sadık Pehlivan’ın Alevi olduğu gerekçesiyle milli takıma alınmadığı iddiası doğru mudur? Bu iddialar hakkında bakanlık olarak bir soruşturma başlatacak mısınız?
  • Wushu sporunda milli takıma alınma kriterleri nelerdir? Sadık Pehlivan bu kriterleri yerine getirmekte midir?
  • Wushu sporunda Dünya Şampiyonasına gitmek için ne tür bir puanlama sistemi yapılmaktadır? Bu puanlama sistemine göre götürülen ve götürülmeyen sporcuların puanları nedir?
  • Sadık Pehlivan’ın Alevi olduğu için milli takım kamplarında dışlandığı iddiaları doğru mudur?
  • Sadık Pehlivan’a milli takım kamplarında zorla namaz kıldırıldığı iddiaları doğru mudur?
  • Sadık Pehlivan’ın inancı yüzünden sürekli hakaretlere uğradığı iddiaları doğru mudur?
  • Wushu Milli Takımında Dünya Şampiyonasına götürülen sporcular arasında Alevi sporcular bulunmakta mıdır?
  • 2018 ve 2019 yıllarında Dünya Şampiyonası’na gitmeye hak kazandığı halde Sadık Pehlivan’ın götürülmediği doğru mudur? Doğru ise bunun gerekçesi nedir?
  • 2015 yılında Türkiye Şampiyonu olmasına rağmen Dünya Şampiyonası’na Sadık Pehlivan yerine yendiği sporcunun götürüldüğü doğru mudur? Doğru ise bunun gerekçesi nedir?"

PEHLİVAN FEDERASYON BAŞKANVEKİLİ AKYÜZ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Öte yandan Wushu Federasyonu Başkanvekili Abdurrahman Akyüz tarafından milli takıma alınmadığını öne süren wushu sporcusu Sadık Pehlivan, Akyüz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Pehlivan'ın açıklamaları sonrası Abdurrahman Akyüz'ün oğlu N.E. Akyüz, sosyal medyadan bir video yayınlamış, N.E. Akyüz videoda, "Yüzde kaç Alevisin?" diye test yapıp, "Ben milli takıma nasıl gireceğim?" diye alay etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İBB, işçilere verilmesi gereken banka promosyonu ile lüks araç almış

SONRAKİ HABER

Sur Ana Davası'nda bir ağırlaştırılmış müebbet daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...