06 Mart 2020 19:58

CHP'li Ömer Fethi Gürer: EYT’liler ve taşeronlar açlığa mahkum ediliyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, EYT'lilerin ve kadro alamayan işçilerin açlığa ve işsizliğe mahkum edildiğini belirterek ilgili bakanlıkların sorunu çözmeleri gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: Dinçer Akbir/DHA

Paylaş

Emeklilikte yaşa takılanların ve taşeron firmada kalıp kadro alamayanların açlığa ve işsizliğe mahkum edildiğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilgili bakanlıkların sorunu çözmek için gerekli çalışmaları başlatmasını istedi.

Meclis Genel Kurulunda konuşan Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanların yaş kademesiyle işsiz kalıp açlığa mahkum edildiğini ifade ederek, “Bu durumda olanlar, prim ve gün sayısını doldurdukları halde yaş nedeniyle işsiz kaldıklarında yeni bir işe giremedikleri için ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır” dedi.

Kamuda bazı kurumlarda taşeron işçilere kadro verildiği halde halen on binlerce çalışanın taşeron firmaların bünyesinde çalıştırıldığına dikkat çeken Gürer, “Taşeron firmada daimi kadroya dahil edilmeyenler için yaşadıkları mağduriyet işsizlik olmaktadır” diye konuştu.

İşsizlik Fonu’nun amaç dışı kullanıldığına da vurgu yapan Gürer, “İşsizlik sigortası, işini kaybedenler için daha uzun süre koruma, ödenek verme, istihdama kadar işsizi korumalı, böyle bir sisteme evrilmelidir” dedi.

Gürer, tüm bu sorunların çözüme kavuşturulması için ilgili bakanlıkların gerekli çalışmaları yapmasını talep etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mahkemeye sevk edilen Yeni Yaşam ve Yeniçağ çalışanları serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Sınırda bekleyen bir mülteci: Yunanistan askeri üzerimde ne var ne yok hepsini aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...