06 Mart 2020 13:59

Rudaw Muhabiri Rawin Sterk Yıldız tutuklandı

Edirne’de mültecilerin sınıra taşınmasını takip ederken gözaltına alınan Rudaw Muhabiri Rawin Sterk Yıldız, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Rudaw Muhabiri Sterk Yıldız | Fotoğraf: MA

Paylaş

Edirne’de gözaltına alınan ve Ankara’ya getirilen Rudaw Muhabiri Rawin Sterk Yıldız tutuklandı.

Edirne’de mültecilerin sınıra taşınmasını takip eden ve 29 Şubat’ta gözaltına alınan Rudaw Muhabiri Rawin Sterk Yıldız, 3 Mart’ta Ankara’ya getirilmişti. İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubede tutulan Sterk Yıldız, bu sabah emniyette ifadesinin alınmasının ardından Ankara Adliyesine sevk edildi.

Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre, savcılıkta ifadesi alınan Yıldız'ın “terör örgütü propagandası yapmak” gerekçesiyle tutuklanması talep edidli ve nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliğinde ifadesi alınan Yıldız, mahkeme tarafından aynı gerekçe ile tutuklandı.

Yıldız, mahkemede gazetecilik faaliyetleri yürüttüğünü ve paylaşımlarının da bu kapsamda olduğunu söyledi. Yıldız, tutuklama kararının ardından Sincan Cezaevine sevk edildi.

MA'nın Yıldız'ın avukatından aldığı bilgide, Sterk Yıldız’ın eski soruşturması kapsamında gözaltı süresinin uzatıldığı ancak ifadeler sırasında sosyal medya hesapları üzerinden İdlib’e dair yaptığı haber paylaşımlarının hem savcılık hem de mahkeme aşamasında suçlama konusu yapıldığı belirtildi. Özellikle Yıldız’a asker sayısıyla ilgili yaptığı haber paylaşımlarının sorulduğu vurgulandı.

SOSYAL MEDYA GEREKÇE SAYILDI

Yıldız’ın tutuklanmasına ilişkin mahkemenin gerekçeli kararında şu ifadeler yer aldı: Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçunu işlediğine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşmış olduğu Tweetlerin kasıt ve yoğunluğu ve Facebook paylaşımları dikkate alındığından kuvvetli suç şüphesi olduğu anlaşılmakta ve tutuklanmasına karar verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İran'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

SONRAKİ HABER

Çanakkale’de 8 Mart bildirisi dağıtan EMEP üyeleri gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa