05 Mart 2020 18:56

Yunanistan'da pek çok kentte binlerce kişi mültecilerle dayanışma eylemleri düzenledi

Yunanistan'ın Atina, Selanik, Patra gibi büyük kentlerinde binlerce kişi mültecilerle dayanışmak ve ırkçılığı lanetlemek için sokağa çıktı, "Birlikte yaşayabiliriz" dedi.

Fotoğraf @PRINgr adlı Twitter hesabının paylaşımından alınmıştır

Paylaş

Seyit ALDOĞAN
Atina

Yunanistan'ın Atina, Selanik kentlerinde ve Girit adasında binlerce kişi, yapılan yürüyüşlerle göçmenlere yönelik baskıları protesto etti.

Başkent Atina'da sol örgüt ve partilerle demokratik kuruluşların, sendikaların, gençlik örgütlerinin ve savaş karşıtı örgütlerin çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi, Atina Üniversitesinin yönetim binasının bulunduğu Propilya Meydanı'nda toplanarak Yunanistan hükümetinin göçmen politikasını protesto etti. Alanda yapılan konuşmalarda ve dağıtılan bildirilerde hükümetin göçmen politikasının aynı zamanda faşist örgütlenmelere ve gericilere kara propaganda yapma zemini hazırladığı vurgulandı.

Propilya Meydanı'nda başlayan ve meclis binasına kadar süren yürüyüş boyunca göçmenlerle "Emperyalistler dünyayı paylaşırken halkların kanıyla sınırlar yeniden çiziliyor", "Ülkelerinde bombalanıyorlar burada cezaevine konuyorlar", "Göçmenler değil polisler ve naziler sınır dışı edilsin", gibi dayanışma sloganları atıldı ve sınırların açılması talep edildi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı  görülürken halk, yürüyüş boyunca göstericilere destek verdi.

Meclis binası önünde yapılan konuşmalarda adalarda ve Meriç bölgesinde göçmenlere yönelik izlenen ırkçılığa ve  devlet terörüne karşı sokaklara çıkma çağrısı  yapıldı. Ayrıca Türkiye Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göçmenleri koz olarak kullanma politikasının göçmenlerin yaşamına mal olduğu ve Ankara hükümetinin amacının göçmenlere serbest dolaşım hakkı sağlama değil göçmenleri dış politikalara alet etmek olduğu vurgulandı.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fatih Yaşlı, Erdoğan-Putin görüşmesini yorumladı: Bu kadar asker neden öldü?

SONRAKİ HABER

Odatv web sitesine erişim engeli getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...