04 Mart 2020 13:47
Son Güncellenme Tarihi: 05 Mart 2020 04:24

CHP'li Özkoç'a Erdoğan'a yanıtı nedeniyle Mecliste saldırı, soruşturma ve tazminat

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç konuşurken AKP'li vekiller kürsüye yürüdü, arbedede tekme-yumruk kullanıldı. Özkoç'a "Cumhurbaşkanına hakaret"ten soruşturma açıldı. Erdoğan da tazminat davası açtı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin İdlib konusundaki önergesi görüşülürken tekmeli yumruklu kavga yaşandı. (4 Mart) 

CHP'nin İdlib'de Türk askerlerinin güvenliğine ilişkin grup önerisi görüşülürken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, kürsüye çıktı. Özkoç'un, konuşması sırasında AKP'li milletvekilleri Özkoç'un üzerine yürüdü. Arbedede tekmeler ve yumruklar da kullanıldı. Bazı milletvekilleri arbede sırasında yere düştü, sandalyeler devrildi.

Meclisteki arbedeye Engin Özkoç'un genel kuruldan önceki basın toplantısı ve sosyal medya paylaşımındaki Erdoğan'ı hedef alan sözlerinin neden olduğu öne sürüldü.

ÖZKOÇ, HAKARETLERİ ERDOĞAN'A İADE ETTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan yanıt geldi. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Özkoç İdlib'de yaşamını yitiren askerler için Erdoğan'ın kullandığı ifadeleri hatırlattı. Özkoç açıklamasında Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaretlerinin aynısını kullandı. Özkoç basın toplantısındaki bölümü sosyal medya hesabından da yayınladı.

ERDOĞAN'IN KILIÇDAROĞLU'NA SÖZLERİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında "Türkiye'nin bu tarihi mücadelesini fitneyle iftirayla lekelemeye çalışan kim olursa olsun, haysiyetsizdir, şerefsizdir, alçaktır, haindir. Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal'in Çanakkale'yi savunduğu zaman İdlib'in de vatan toprağı olduğunu bilmeyecek kadar şuur kaybı içinde" demişti.

ÖZKOÇ HAKKINDA JET SORUŞTURMA

Meclisteki kavganın yaşandığı sırada Özkoç hakkında soruşturma açıldığı bilgisi geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında, genel kuruldan önce yaptığı basın toplantısındaki sözleri ve sosyal medya paylaşımı nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiası ile resen soruşturma başlattı. (4 Mart)

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter hesabından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında "Engin Özkoç, yaptıklarının hukukta bir karşılığı olduğunu görecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı fezlekeyi derhal Meclise göndereceğiz" dedi.

ERDOĞAN'DAN, CHP'Lİ ÖZKOÇ'A 1 MİLYON LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı ve suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve edepsiz açıklamaları nedeniyle, Engin Özkoç aleyhine 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtık. Ayrıca 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan suç duyurusunda bulunduk" dedi. 

BAKAN SOYLU: O KİŞİ, SİYASET İÇİNDE OLMAMALI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da katıldığı bir televizyon programında konuştu. Soylu, "Kalkacaksınız bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na direkt olarak hakaret edeceksiniz. Böyle bir hakkınız yok. Milletvekili olmak, bakan olmak bu tip bir hakkı ortaya koyabilir mi? Bu sözün bittiği yerdir. O kişi, siyaset içinde olmaması gereken birisidir" dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şehitler tepesi

SONRAKİ HABER

2 çocuk çalışanına istismarda bulunduğu iddia edilen sanıkların davasında erteleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...