04 Mart 2020 11:05

Almanya hükümeti: Avrupa sınırları kapalı kalacak

Almanya İçişleri Bakanlığı, Yunanistan sınırında yaşanan mülteci gerilimine ilişkin “Sınırlarımız kapalı” açıklamasında bulundu.

Fotoğraf: Sakine Yıldıran

Paylaş

Almanya İçişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Yunanistan sınırlarına akın eden mültecilere sosyal medya aracılığıyla seslenerek “Sınırlarımız kapalı” dedi. İngilizce, Farsça ve Arapça yapılan paylaşımlarda “AB dış sınırlarında düzeni sağlamak için var gücümüzle Yunanistan’ı destekleyeceğiz. Avrupa sınırları Türkiye’deki mültecilere açık değildir. Bu Almanya sınırları için de geçerlidir” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in davetlisi olarak salı günü Meriç sınırına gelen AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli ve AB Dönem Başkanı Hırvatistan’ın Başbakanı Andej Plenkoviç, helikopter ile sınır boyundaki gelişmeleri izledi.

AB Konseyi Dönem Başkanı olan Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Yunanistan hükümeti ile dayanışma ve destek içinde olduklarını söyledi. AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen ise “Avrupa’nın birliğini test etmeye çalışanlar hayal kırıklığına uğrayacaktır. Birliğimiz hakim gelecek. Şimdi değerlerimizi temel alarak serin kafayla hareket etme vakti. Türkiye düşmanımız değil ve insanlar bir hedef için araç olarak kullanılmamalı. Yunanistan’a Avrupa’nın kalkanı olduğu için teşekkür ederim” diye konuştu.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, mecliste yaptığı konuşmada “Göçmenlerin Türkiye tarafından Avrupa üzerinde baskı ve şantaj unsuru olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Foça'da kadınlar sessiz yürüyüşle barış talebini yineledi

SONRAKİ HABER

Türkiye 10 yılda özgürlüklerin en çok gerilediği ikinci ülke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...