02 Mart 2020 07:26

Yunanistan Sahil Güvenliği, mülteci botlarını geri döndürdü

Avrupa'ya geçmek için Bodrum ilçesinden Ege Denizi'ne açılan bir grup mülteci, Yunan Sahil Güvenliği tarafından engellendi. 

ARŞİV  Fotoğraf: DHA

Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Ege Denizi'ne açılan mültecilerin lastik botlarının Yunan Sahil Güvenliği tarafından engellenmesi kameralara yansıdı. 

Avrupa'ya gitmek için Turgutreis Mahallesi Akyarlar sahilinden iki lastik botla denize açılan Güney Afrika, İran ve Suriye uyruklu yaklaşık 40 mülteci, Yunan kara sularına girdiklerinde Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin engellemesiyle karşılaştı.

Yunun Sahil Güvenliğinin, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu mültecilere müdahalesi kıyıdaki gazeteciler tarafından görüntülendi. Yunan Sahil Güvenliği, botun etrafında dönerek oluşturdukları dalgayla mültecilere zor anlar yaşattı.

Yaklaşık yarım saat süren müdahalenin ardından botun batma ihtimaline karşı mülteciler Akyarlar sahiline geri döndü. 

Kıyıya çıkan mültecilerden bazıları panikle lastik botun motorunu açık bırakıp, sırt çantalarını ve ayakkabılarını da sahilde bırakarak bölgeden ayrıldı. 

Mültecilerden birisi gazetecilere, Yunan Sahil Güvenlik görevlilerinin havaya birkaç kez ateş açtıktan sonra kendilerine "Ya Türkiye'ye dönersiniz ya da sizi öldürürüz." dediğini söyledi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Adana Barosu Başkanı Veli Küçük: Tarafı olmadığımız savaş son bulmalı

SONRAKİ HABER

Irak’ta Muhammed Tevfik Allavi, hükümeti kurma görevinden çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa