01 Mart 2020 11:38

Bankaların müşterilerden aldığı işlem ücretleri düşürüldü

Bugün yüyürlüğe giren değişiklik ile bankalar, internet üzerinden 1000 liraya kadar para yapılan para transferlerinden 1 lira, 1000 lira üzerindeki transferlerden ise 2 lira ücret talep edebilecek.

Fotoğraf: Twenty20

Paylaş

Bankaların yapılan işlemlerde müşterilerinden talep ettiği ücret ve komisyon oranlarını sınırlandırdan değişiklikler bugün yürürlüğe girdi. Ticari müşterilerden alınabilecek ücret, masraf ve komisyon sayısı 2 bin 400'den 51'e, finansal tüketiciler için ise 20'den 16'ya indiriliyor. Her kalemde ücretler 3'te 1 ila 6'da 1 oranlarında düşürülüyor. Bireysel müşteriler ve ticari şirketler bundan böyle yapacakları işlemlerde bankalara daha az para ödeyecek.

Sabah'tan İbrahim Acar'ın haberine göre, daha önce bankaların en az 6 TL olarak kestiği mobil ve internet EFT ücreti 1 TL'ye düşürüldü. EFT ücreti, ATM'den yapılan işlemlerde 17 liradan 2 liraya, şube ve diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise 67 liradan 5 liraya düşürüldü. İşlem tutarı 1.000 TL ile 50.000 TL arasında olan işlemlerde ise bu sınırlar sırasıyla 2 lira, 5 lira ve 10 lira olarak belirlendi. Bireysel müşterilerden kayıp, çalıntı ve benzeri nedenlerle alınan kart yenileme ücreti ise yılda iki adede kadar kaldırılıyor. Bir yılda ikiden fazla kart yenileme yapılırsa da müşteriler sadece kart maliyetini ödeyecek.

Ticari müşterilerden alınan hesap işletim ücreti ve hesap açılış ücretinin kaldırıldığı belirtildi. Kredi tahsis ücreti kapsamında "İstihbarat ve Mali Analiz Ücreti" ile "Limit Revize ve Değerlendirme Ücreti" başlıkları altında talep edilen ücretler, kredi tahsis ücreti başlığı altında sadeleştirilerek tahsis edilen limitin on binde 25'i ile sınırlandırıldı. Ticari kredilerde kredi kullanım ücreti en fazla yüzde 1 olarak sınırlandırıldı.

Ticari kredi kartlarında nakit avans komisyonu yüzde 1'e indi, erken ödeme komisyonu da kalan vadesi 2 yıla kadar olanlarda 1'e, vadesi 2 yıldan uzun olanlarda 2'ye düşürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenci mektubu: Derslerde bilimsel bilgilere ulaşamıyoruz

SONRAKİ HABER

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye Ordusuna ait 2 savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...