29 Şubat 2020 11:07

Tutuklu Gazeteci Aziz Oruç’tan mesaj: Meslektaşlarımı dayanışmaya davet ediyorum

Eşiyle yaptığı telefon görüşmesinde maruz kaldığı hak ihlallerini anlatan Gazeteci Aziz Oruç, meslektaşlarını 2 Mart'taki duruşmasına çağırdı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Tutulu bulunduğu Patnos L Tipi Cezaevinde eşi ile yaptığı telefon görüşmesi gerçekleştiren Gazeteci Aziz Oruç, tutsak olduğu süre içinde ağır baskılara ve hak ihlallerine maruz kaldığını ifade etti. Kendi şahsında gazeteciliğin cezalandırıldığını ifade eden Oruç, meslektaşlarını 2 Mart tarihinde Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacağı 10. duruşmaya katılmaya davet etti.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde gözaltına alınarak 18 Aralık’ta tutuklanan Gazeteci Aziz Oruç, 2 Mart Pazartesi günü yeniden hakim karşına çıkıyor. Tutuklu bulunduğu Patnos L Tipi Cezaevinde ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde meslektaşlarına çağrıda bulunan Oruç, “Bu ülkede şahsım üzerinde gazetecilik yargılanıyor. Bütün meslektaşlarımı ve gazeteci meslek örgütlerini dayanışmaya davet ediyorum” dedi.

Sosyal medya paylaşımları ve gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanan Oruç’un yargılandığı 10. duruşma 2 Mart Pazartesi günü Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Aziz Oruç, eşi Hülya Oruç ile tutuklu olduğu Patnos L Tipi Cezaevinde yaptığı haftalık telefon görüşmesinde maruz kaldığı hak ihlallerine dikkat çekti.  

GAZETECİ GAZETECİYİ ZİYARET EDEMEZMİŞ

Eşi Oruçla yaptığı telefon görüşmesini aktaran Hülya Oruç, Aziz Oruç’un yaşadıklarını şöyle anlattı: “Aziz tutsak edildiği günden bugüne hak ihlallerine maruz kalıyor. Kendisine gönderilen mektuplar verilmiyor. Gönderdiği mektuplara ise hiçbir gerekçe gösterilmeden el konuluyor. Aziz, bulundukları hücrenin lağım gibi koktuğunu defalarca dilekçe yazmalarına rağmen sorunlarının çözülmediğini anlattı. Aylardır Van’da olan arkadaşı İdris Yılmaz’ı ziyaretçisi olarak kontenjan listesine eklenmesini dilekçelerle talep etmiş. Fakat her defasında çeşitli bahanelerle reddedilmiş. Son olarak İdris Yılmaz’ın gazeteci olması gerekçesi ile Aziz’in talebi reddedilmiş. Üstelik bunu yazılı olarak tebliğ etmişler.”

“ÖRGÜTLÜ GAZETECİLİK GÜÇLÜ GAZETECİLİKTİR”

Maruz kaldığı yargılamada kendi şahsında gazeteciliğin mahkum edildiğini dile getiren Oruç, eşi aracılığı ile şu ifadeleri aktardı: “Bugün Türkiye’de ve dünyada gazeteciğin ne tür baskı ve zorluklarla karşı karşıya kaldığına çokça tanık oluyoruz. Örgütlü gazetecilik güçlü gazeteciliktir. Otoriter sistemin desteklediği ana akım medyanın karalama propagandalarına karşı örgütlü olmalıyız. Örgütlü olursak mahkum edilen gazeteciliği özgürleştireceğimize inanıyorum.” Oruç, bu anlamda tüm meslektaşlarını ve basın meslek örgütlerini gazeteciliğin yargılandığı duruşmalara davet etti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir döneme damga vuran insan Muzaffer İlhan Erdost

SONRAKİ HABER

Sınır kapısında bekleyen mülteciler: Jandarma git diyor, Yunan polisi gaza boğuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa