29 Şubat 2020 10:24

Yunanistan sınırında, mültecilere bir kez daha gaz bombası

Yunanistan askerleri, sınırda bekleyen mültecilere bir kez daha gaz bombası attı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye'nin her yerinden Avrupa'ya gitmek isteyen mülteciler, Edirne'ye akın etmeye devam ediyor. Yunanistan bu sabah sınır kapısını tel örgüyle kapatırken, zaman zaman mültecilere gaz bombası atıyor. Mülteciler de taş atarak karşılık veriyor.

Dün sabah saatlerinden itibaren yurdun her yerinden Edirne'ye doğru yola çıkan mülteciler, Pazarkule Sınır Kapısı'na gelmeye devam ediyor. İstanbul'dan taksi, otobüs ve trenler ile Edirne'ye gelenlerin sayısı her geçen saat artıyor. Pazarkule Sınır Kapısı önünde büyük yoğunluk yaşanırken, Yunanistan askerlerinin Kastanies Sınır Kapısı'nı yaya ve araç trafiğine kapatması üzerine yüzlerce mülteci tampon bölgede bekliyor. 

OTOBÜSLERİ ÇEKİP, TEL ÖRGÜYLE KAPATTILAR

Sınır hattını dün otobüsler ile kapatan Yunanistan askeri, bu sabah ise tel örgüler çekti.

GAZ BOMBASI ATAN YUNANİSTAN ASKERİNE TAŞLA KARŞILIK VERİYORLAR

Pazarkule Sınır Kapısı önü ve çevresindeki tel örgüler ardında bekleyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mültecileri, Yunan askerleri zaman zaman gaz bombası atarak dağıtmaya çalışıyor. Tel örgüleri aşarak karşı tarafa geçmeye çalışan mülteciler ise Yunanistan askerlerini taşla karşılık veriyor. Yunanistan askerlerinin müdahalesi nedeniyle gerginlik sürüyor.

ISPARTA’DAN EDİRNE’YE

Türkiye'nin pek çok bölgesinden kendi imkanlarıyla Edirne'ye ulaşan göçmenlerden bir İranlı "15 saattir yoldaydık, çok zor, çok soğuk, ne olacak bilmiyorum. Isparta'dan geliyoruz" dedi. Yalova'dan İstanbul'a oradan da Edirne'ye ulaştığını anlatan başka bir mülteci de "Açacaklar mı kapıları bekliyoruz. Otobüsler bir yerde bıraktı, oradan yürüyerek geldik" diye konuştu.

“BURADA HAYAT ÇOK ZOR”

Ailesi ile birlikte Isparta'dan Pazarkule Sınır Kapısı'na doğru yürüyen mülteci ise "Otobüsten inip, sınıra doğru yürümeye başladık. İnşallah kapılar açılır da geçeriz. Burada hayat çok zor. Çocuklarımla geldim. Çocuklarımın biri 4, diğeri 10 yaşında" şeklinde konuştu. (Edirne/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Van’da koronavirüs tedirginliği: Askeri Hastanenin koşulları uygun değil

SONRAKİ HABER

Plastik toplayıcılığı yaparak, günlük kazandığı 20 TL ile geçimini sağlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...