27 Şubat 2020 23:32

Mülteci çocukların sayısı bilinmiyor mu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'li Candan Yüceer'in Türkiye’de kaç mülteci çocuk bulunduğu yönündeki sorusunu yanıtsız bıraktı.

Fotoğraf: Ercüment Akdeniz/Evrensel

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in Türkiye’de kaç sığınmacı çocuk bulunduğu yönündeki sorusunu yanıtsız bıraktı. Soylu, “Sığınmacı çocuklar için uyum politikanız var mı?​” sorusuna ise “web sitesi kurduk” yanıtı verdi. CHP’li Yüceer, “Bakanlık ya Türkiye’de kaç sığınmacı çocuk olduğunu bilmiyor ya da bizimle alay ediyor” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Türkiye’deki sığınmacı çocukların durumuna ilişkin İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması için Mecliste soru önergesi verdi. Yüceer’in sığınmacı çocuk sayısı ve uyruklarına göre dağılımı hakkında verdiği soru önergesini yanıtlayan Bakan, önergeye 7 ay sonra yanıt verdi. Ancak Soylu, yanıt olarak gönderdiği metinde mülteci çocuk sayısını açıklamadı.

Kaybolan, kaçak çalıştırılan, köle gibi alınıp satılan, şiddet ve istismara uğrayan mülteci çocuklara ilişkin çokça haberin hem ulusal hem de uluslararası medyada yer bulduğuna dikkat çeken Yüceer, iktidarın ise bu durumu görmezden geldiğini söyledi. Yüceer, “Cumhurbaşkanı, bakanlar, AKP sözcüleri her kürsüye çıktıklarında Suriye’de çatışmalardan kaçanlara ev sahipliği yapmakla övünüyorlar. Ama Türkiye’de kaç sığınmacı çocuk bulunduğu sorusuna yanıt bile veremiyorlar. Bakanlık ya Türkiye’de kaç sığınmacı çocuk olduğunu bilmiyor ya da bizimle alay ediyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Akşam pazarı da kurtarmıyor: Bize gece pazarı lazım

SONRAKİ HABER

Yücel Özdemir: Alman devleti ırkçılığa karşı her alanda önlem almalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...