23 Şubat 2020 14:42

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi 23. genel kurulunu gerçekleştirdi

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi 23’üncü Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurulda yapılan konuşmalarıda tek adam rejiminin işsizliği, yoksulluğu, rantı ve ölümleri artırdığı vurgulandı

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, 23’üncü Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. TMMOB’ye bağlı odalar, çeşitli sendikalarla siyasi partilerin de katıldığı genel kurulun seçimi Çağdaş Demokrat Mühendisler Grubu’nun aday olduğu tek liste ile yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, konuşmasında ekonomiyi şahlandırma iddiası ile propaganda edilen tek adam rejiminin, intiharlara varan, inşaat sektöründe de yüksek işsizliğe neden olan ekonomik kriz ile sonuçlandığına dikkat çekti. Genel Kurul’a katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, toplumsal fayda için meslek alanlarında çalışmalar yapan odaların yetkilerinin ellerinden alınmasına tepki gösterdi.

“İMAR AFFI ÖLÜM, KRİZ İŞSİZLİK GETİRİR”

İmar affı gibi ranta dayalı uygulamaların ölümleri arttırdığını dile getiren Turanbayburt, “Tüm ceremeyi yoksul halk çekmektedir. Elazığ depremi ve Van’daki Çığ kurtarma faaliyeti bunu bir kez daha gösterdi. İmar affı da başka bir aymazlık olarak rant, çıkar hesapları sarmalına eklendi. İnşaat sektörünün ekonomik kriz nedeniyle neredeyse dibe vurmasıyla, meslektaşlarımız arasında işsizlik oranı çok yükseldi. Yeni mezunlar arasında işsizliğin en çok olduğu meslek alanlarından birisinin inşaat mühendisliği olmasına neden oldu” dedi.

“İKTİDARDA KALMAK İÇİN SAVAŞ POLİTİKALARI ÜRETİLİYOR”

Tepkiler karşısında iktidarda kalmak için terör korkusu empoze ederek, sürekli savaş atmosferi yaratıldığını dile getiren Turanbayburt, “Libya tezkeresi de bu mantığın sonucudur. Asker cenazeleri ardı ardına gelmekte ve bu durumu sorgulayanlar, izlenen dış politikayı eleştirenler vatan haini ilan edilmektedir” dedi.

“AFETİN HİÇ BİR AŞAMASINA HAZIR DEĞİLİZ”

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Merkez Yönetim Kurulu Sekreteri Şükrü Erdem de Elazığ Depremi, ve  41 kişinin yaşamını yitirdiği Van’da ki çığa dikkat çekti. Depremde yıkılmayacak yapı üretilmesinden çok fay zonları konuşturulduğunu ifade eden Erdem, “Tüm afetlere karşı hazırlıklıyız açıklamaları yapılırken bu bölgelerde çığ tünellerinin yapılmamış olmasının anlaşılabilir bir yanı yoktur. Ayrıca çığ altında kalanları kurtarmaya gidenler veya onları gönderenler klakson sesinin bile kar yığınını harekete  geçireceğini bilmemeleri, ne afet öncesine ,ne afet anına, nede sonrasına hazır olunmadığını açıklıkla önümüze seriyor” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Jeofizik Uzmanı Dr. Gündoğdu: İran'daki deprem Doğu ve Kuzey Anadolu Fayı ile ilgisiz

SONRAKİ HABER

Mamaklı kadınlar ekonomik krizi tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...