20 Şubat 2020 13:24

Özgür Gündem davası ertelendi

Özgür Gündem gazetesinin cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ile ilgili çıkan haberlerden kaynaklı haklarında dava açılan gazetecilerin duruşması 14'üncü kez ertelendi.  

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol, Sorumlu Yazıişleri Müdürü Reyhan Çapan ile yazar Hasan Başak hakkında, tutukluların gönderdiği mektupları yayınladıkları için “Örgüt propagandası yapmak”, “Suçu ve suçluyu övmek” ve “Suç işlemeye alenen tahrik” iddialarıyla açılan davanın 14'üncü duruşması görüldü. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, başka bir davadan dolayı tutuklu bulunan davanın diğer sanıkları Methi Kaya ve Lütfi Yavuzaslan tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz yargılanan Aykol, Çapan ve Başak duruşmaya katılmadı. 

"DEMOKRASİYE ÇEKİLEN SET" BENZETMESİ

Duruşma kimlik tespitiyle başladı. İddia makamı, bir önceki celsede esasa ilişkin verilen mütalaayı tekrar etti. Ardından savunma yapan sanık Methi Kaya, mütalaayı "demokrasiye çekilen bir set" olarak niteleyerek, beraat talep etti. Aykol ve Çapan'ın avukatı ise, "Reyhan Çapan hakkında mahkemenizce verilen karar ile ilgili dosyanın akıbetinin beklenmesini talep ediyoruz" dedi. 
 
Daha sonra söz verilen sanıklardan Lütfi Yavuzaslan da, yapılan haberlerin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek, beraatını istedi.
 
Mahkeme heyeti, sanıklar Kemal Yakut ve Hasan Başak hakkında yakalama kararının çıkarılmasına, tutuklu ve hükümlü bulunan sanıkların gelecek celse SEGBİS üzerinden hazır edilmesine karar verdi. 
 
Duruşma 14 Mayıs’a ertelendi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Leyla Aydemir cinayeti davasının gizli tanığı: Kaybolmadan amcası Yusuf'un yanındaydı

SONRAKİ HABER

Rize'de HES'e karşı derelerini savunan Gürgen köylüleri gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...