20 Şubat 2020 11:02

Kayapınar Belediyesi kayyumu kaymakamlığı belediyeye taşıyor

Kayapınar Belediyesi’nin taşınmazlarını emniyet ve diyanet gibi kurumlara devreden kayyum Ünal Koç, İlçe Nüfus Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü belediyenin binasına taşıyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kayapınar Belediyesi’nin tüm taşınmazlarını emniyet ve diyanet gibi kurumlara devreden kayyum Ünal Koç, bu kez de Kaymakamlığa bağlı İlçe Nüfus Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü belediyenin hizmet binasına taşıyor.

Diyarbakır’da 2016 yılında kayyum atanan merkez Kayapınar Belediyesi’nin çok sayıda taşınmazı, emniyet ve diyanet gibi kurumlara tahsis edilirken, 21 Ekim’de yeniden atanan kayyum bu kez belediye binasını başka kurumlara tahsis etmeye başladı. Kayapınar Kaymakamlığı’na bağlı birimler olan İlçe Nüfus Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, belediyenin hizmet binasına taşınacağı belirtildi.  

KAYYUM İKİNCİ KEZ GÖREVDE 

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerinden kısa bir süre önce kayyum Ünal Koç tarafından belediyenin aralarında kültür merkezi, çocuk kreşi, eğitim ve sağlık merkezleri olan tüm taşınmazları farklı kurumlara devretti. Kayyum Koç, Kayapınar Belediyesi yeni hizmet binasının açılmasıyla Kayapınar Kaymakamlığı’nı da belediyenin önceki hizmet binasına taşıdı. 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde açık ara farkla belediyeyi kazanan HDP’li yönetim, hibe edilen taşınmazların protokol feshine yönelik idari işlem başlattı. Devredilen mülklerin iptali ve taşınmazların iadesini sağlamak için yargı yoluna başvuran yeni yönetim görevden alındı ve belediye eş başkanı tutuklandı, eski kayyum Ünal Koç yeniden atandı. 

TAŞINMAZLARI DAĞITMIŞTI 

Koç, ilk kayyum döneminde belediyeye ait taşınmazları bir bir devretmişti. Devredilen kurumlardan bazıları şöyle: “Cegerxwin Gençlik Sanat ve Kültür Merkezi, Çocuk Yaşam Merkezi, Aziz Sancar-Fuat Sezgin Kütüphanesi, eski belediye hizmet binası, spor kompleksi, 3 adet taziye evi, 1 adet prefabrik yapı, 2 adet Eğitim Destek Evi binası, Kayapınar Belediyesi Kreşi, Zarokistan Kreşi, Ekin Ceren Parkı içindeki taşınmazlar, Kadın Mesleki Eğitim Evi, Kamedem, Ihlamur Parkı, 255/Ada 1 nolu parsel, Açelya Parkı, Selahattin Eyyubi Bulvarı’ndaki belediyeye ait arsa ve iki adet kapalı yüzme havuzu.”

KAYYUMUN KORUMA POLİSİNİN EŞİ BELEDİYEYE ŞUBE MÜDÜRÜ YAPILDI

 

Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Hasan Basri Güzeloğlu’nun korumasının eşi, Kayapınar Belediyesi’ne Park ve Bahçeler Müdürü yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın görevden alınmasının ardından yerine kayyum olarak atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun koruması Tuncay Akyıldız’ın eşi Hatice Kübra Akyıldız, Kayapınar Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Müdür Vekilliğine getirildi. Bu göreve de 21 Ekim 2019’da kayyum atanmıştı.

REFERANSI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ 

Çevre Mühendisi olan Hatice Kübra Akyıldız’ın, Kayapınar Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı'nca 8 Aralık 2016'da kayyum olarak atanan, yüzlerce işçinin iş akitlerini fesheden, “yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırmak”la suçlandıktan sonra Mersin Yenişehir’e tayin edilen kayyum Mustafa Kılıç döneminde İŞKUR üzerinden işe alındığı, ancak bir süre sonra sözleşmeli kadrosuna alındığı belirtildi. Akyıldız, işe alındıktan 6 ay sonra da vekaleten Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü olarak görevlendirildi.

Belediyeye atanan kayyumlar döneminde bu görevini sürdüren Akyıldız, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde belediye yönetiminin değişmesiyle bir süre daha bu görevde kaldı. HDP’li yönetim tarafından bir süre sonra görevden alınan Akyıldız’ın yerine aynı birimde memur olan Mirzeydin Kırar atandı. Akyıldız, aynı birimde çevre mühendisi olarak çalışmalarını sürdürdü.  

Ayyıldız’ın, valinin özel kalem müdürü Hacı Coşkun’un referansıyla kayyum atanan Kayapınar Belediyesi’nde tekrar vekaleten Park ve Bahçeler Müdürü olarak atandığı belirtildi.

6 POLİS VE 2 HAKİM EŞLERİ İŞE ALINDI

Kayapınar Belediyesine atanan kayyumların şimdiye kadar işe aldıkları ve isimleri öğrenilemeyen 6 polis ile 2 hakim eşinin, belediyenin değişik birimlerinde çalışmalarını sürdürdükleri kaydedildi.

KAYYUM İŞE GELMEYEN 2 KARDEŞİ İŞE ALMIŞTI

Kayapınar Belediyesi’nde 2018 yılında AKP Kayapınar İlçe Başkanı Servet Can’ın çocukları Ömer, Cihat ve Osman Can, işe alınmıştı, ancak 31 Mart yerel seçimlerinin ardından seçilen yeni yönetim işe gitmedikleri halde maaş alan Cihat ve Osman Can hakkında tutanak tutup işlerine son vermişti. Kayyum Ünal Koç, Cihat ve Osman Can kardeşleri yeniden işe aldı. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

CHP, UKOME'lerin yapısını hükümet lehine değiştiren yönetmeliği Danıştay'a taşıyacak

SONRAKİ HABER

Çiğli’de Evrensel okurları: Okuyabileceğimiz bir gazete var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...