19 Şubat 2020 10:46
Son Güncellenme Tarihi: 19 Şubat 2020 11:13

Hayatını kaybeden çalışma arkadaşımız Cemal Dursun memleketinde toprağa verildi

Kanser nedeniyle yaşamını yitiren çalışma arkadaşımız Cemal Dursun, memleketi Muş’un Varto ilçesi Rakasan köyünde toprağa verildi. Dursun’u ailesi, çalışma arkadaşları ve yoldaşları uğurladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yakalandığı kanser sonrası yaşamını yitiren çalışma arkadaşımız Cemal Dursun, memleketi Muş’un Varto ilçesi Rakasan (İçmeler) köyünde toprağa verildi. Cenazede konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “Cemal yoldaş devrim, sosyalizm ve barış mücadelemizde yanımızda olacak” dedi. Evrensel Gazetesinin Haber Müdürü Ercüment Akdeniz ise, Cemal Dursun’un işçi sınıfı ve özgür basın geleneğini ayakta tutan isimsiz kahramanlarından olduğunu dile getirdi.

Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Evrensel Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Emek Partisi (EMEP) üyesi Cemal Dursun, memleketi Muş’un Varto ilçesi Rakasan (İçmeler) köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Köy meydanında yapılan törene Malatya, Elazığ, Dersim ve Antep’ten EMEP üyeleri, HDP Varto İlçe Yöneticileri, Evrensel gazetesinden çalışma arkadaşları, ailesi ve Varto’nun köylerinden yüzlerce kişi katıldı. Törende “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “Özgür basın susturulamaz”, “Faşizme ölüm halka hürriyet” sloganları atıldı.

"YENİ KUŞAKLARIN DURSUN’DAN ÖĞRENECEKLERİ VAR"

Köy girişinde yapılan törende konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, parti üyeleri Cemal Dursun’un bir sıra neferi olarak yaşamını sürdürdüğüne dikkat çekerek “Cemal yoldaş hayatı boyunca zor koşul ve dönemlerin adamı oldu. Onun için yeni kuşakların Cemal yoldaşın hayatından öğrenecekleri var. Sosyalizm ve işçi sınıfı davasına Cemal yoldaş miras bırakmıştır. Cemal yoldaş devrim, sosyalizm ve barış mücadelemizde yanımızda olacak. Bize bıraktıklarını yarına taşıyacağız. Sana söz, gözün arkada kalmasın Cemal yoldaş” diye konuştu.

"EN ÖNEMLİ MİRASI KARARLILIĞI"

EMEP GYK Üyesi Mustafa Taşkale de hayatını mücadeleye adamış Kürt komünist ve devrimcisi Cemal Dursun’u selamlayarak konuşmasına başladı. Cemal Dursun’un kendilerine bıraktığı en önemli mirasın kararlılığı olduğuna vurgu yapan Taşkale, “Kara kışın kalkacağı, baharın geleceği bugünlerde yeni Cemaller de gelecektir. Oxirbe (uğurlar olsun) Cemal yoldaş” dedi.

"METİN VE NAMIK’A SELAM SÖYLE"

Evrensel gazetesi Haber Müdürü Ercüment Akdeniz ise, Cemal Dursun’un isçi sınıfı ve özgür basın geleneğini ayakta tutan isimsiz kahramanlarından olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de ezilen halkların ve işçi sınıfının bir gazetesi varsa bu Cemal Abi ve Cemal Abi gibiler sayesindedir” dedi. Özgür basın mücadelesinde Cemal Dursun gibi adı çokça bilinmeyen gazeteci olduğuna işaret eden Akdeniz, “Onlar tuğlasına omuz vermeseydi, bu gazete olamazdı. Buradaki insanların hayvancılık ve geçim sorunları, dertleri gazetemizin de dertleridir. Buradan haberler gazetemize ulaşırsa, o haberler köylere giderse Cemal Abi’yi yaşatabiliriz” dedi. Akdeniz, son olarak Cemal Dursun’a seslenerek, “Metin Göktepe’ye, Namık Tarancı’ya selam söyle Cemal Abi” diye konuştu.

Törenin ardından Dursun’un cenazesi yoğun kar yağışına rağmen köy mezarlığına kadar omuzlarda taşındı. Dursun’un cenazesi burada toprağa verildi. (Muş /EVRENSEL)

Cemal Dursun'un cenazesi yakınlarının omuzlarında taşınıyor

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen, Ceren Damar için adalet istedi

SONRAKİ HABER

Adana'da çocuk istismarı faili baba hâlâ çocuk hastanesinde çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...