19 Şubat 2020 08:26

Hrant Dink davası | Jandarma Komutanı: Ben bayraklı fotoğraf çekin demedim

Hrant Dink davasında ifade veren dönemin Samsun İl Jandarma Komutanı Serdar Yücel, bayraklı fotoğraf çekilmesi talimatı vermediğini söyledi.

Fotoğraf: Özcan Yaman

Paylaş

Hrant Dink cinayeti davasında kamu görevlilerinin yargılandığı 104. duruşma 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Samsun Jandarma Komutanı Serdar Yücel’in tanık olarak dinlendiği, 4’ü tutuklu 77 sanıklı Hrant Dink cinayeti davasının 104. duruşmasını Hrant’ın arkadaşları, Bülent Aydın, Nevzat Onaran, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, Türkiye İnsan Hakları Vakfı’ndan Ümit Efe, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu da izledi.

Duruşmada tanıklar Serdar Yücel, Şenol Çınar ve Zeki Erdem çağırılırken, tutuksuz sanıklardan Ali Öz, Birol Ustaoğlu, Atilla Güçlüoğlu duruşma salonundaydı. Tutuklu sanıklar ise SEGBİS ile bağlandı.

‘FOTOĞRAF VE KAYIT ÇEKİLMESİ EMRİNİ VERDİM’

Dönemin Samsun İl Jandarma Komutanı Serdar Yücel tanık olarak SEGBİS aracılığıyla Samsun’dan verdiği ifadesinde “Fotoğraf ve kayıt çekilmesi emrini ben verdim. Ben bayraklı fotoğraf çekin demedim” dedi. Yücel ayrıca cinayetin ‘FETÖ’ bağlantılı olduğu bilgisinin kendilerinde olmadığını söyleyerek “Jandarma görüntülerinin basına sızdırılmasının şüpheli ve kasıtlı bir hamle olduğunu düşündüğümü müfettişlere söyledim” diye konuştu.

Mahkeme başkanı o dönemde Samsun jandarmasında görevli olan sanıkların ismini tek tek sayarak örgütle ilişkilerinin olup olmadığını Serdar Yücel’e sorarken, Yücel “Bilgim yok” dedi.

‘TALİMAT ALMADAN BUNU YAPMAM MÜMKÜN MÜ?​’

Davada konuşan Birol Ustaoğlu ise Emniyette çay ocağındaki mülakatı kendisinin gerçekleştirdiğini söyleyerek “Ama talimat almadan bunu yapmam mümkün mü? Yeri ben mi seçtim?​” diye sordu. Yücel ise “Hayır, ön bilgi almak için ordaydınız. O bina Emniyet Müdürünün yetkisindedir” diye cevap verdi.

Dava Serkan Özel ve Kürşat Yılmaz’ın dinlenmesi kararıyla sona erdi. Davaya yarın 10.30’da devam edilecek. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çalışma koşullarına isyan eden öğretmen yaşamına son verdi: Adalet yok

SONRAKİ HABER

HDPMilletvekili Murat Çepni, işten atılan SF Tekstil işçilerini TBMM gündemine taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...