19 Şubat 2020 07:29

İlaç fiyatlarına yüzde 12,1 zam yapıldı

Sağlık Bakanlığı, ilaç fiyatlarına yüzde 12,1 oranında zam yapıldığını açıkladı. Zamlı ilaç fiyatları bugün itibariyle geçerli olacak.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İlaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan avro kurunda değişikliğe gidildi. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, kurun 3,4037 TL’den 3,8155 TL’ye yükseltildiğini açıkladı.

Bu yeniden değerleme ile birlikte ilaç fiyatlarına yüzde 12,1 oranında zam gelmiş oldu. Zam 19 Şubat’tan (bugün) itibaren geçerli.

TEİS: ECZACI KÂR ORANLARI ARTIRILSIN

Avro kurunun geçen yıla göre 41 kuruş arttığını söyleyen Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan ilaç fiyat kararnamesinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Yılda bir defa Avro kuruna bağlı olan uygulamadan vazgeçilerek belirli aralıklarla enflasyon oranında artış yapılmasını isteyen Saydan, 4. ve 5. kademe ilaçlarda eczacı kâr oranlarının yeniden belirlenmesini istedi. Saydan aksi taktirde bulunamayan ilaç sorununun devam edeceğini ifade etti.

Bulunamayan ilaç sorununun çözümü için eczaneler arası ilaç takasına getirilen sınırlamanın da kaldırılmasını isteyen Saydan, “İlaç sıkıntısı yaşanmaması, piyasada bulunan ilaçların efektif kullanımının sağlanması için iller arası takas yasağının kaldırılması gerekiyor. İlaç; Vazgeçilemez, ertelenemez ve yerine başka bir şey kullanılamayan hayati bir üründür. İlacın ikamesi olmaz, ihtiyaç duyulduğunda bulunabilir ve ulaşılabilir olması hayati önem taşımaktadır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Depremde hasar gören yapılarla ilgili iki günde 4 bin 759 itiraz başvurusu yapıldı

SONRAKİ HABER

Hozat’ta öldürülen Zekiye Oğuz’un davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...