19 Şubat 2020 06:24
Son Güncellenme Tarihi: 20 Şubat 2020 12:23

Gazeteci Hakkı Boltan serbest bırakıldı

Diyarbakır'da dün gözaltına alınan gazeteci Hakkı Boltan ve 6 kişi adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkma yasağıyla serbest bırakıldı.

Hakkı Boltan | Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır’da gözaltına alınan gazeteci Hakkı Boltan ve İHD yöneticisi Adnan Örhan’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi, adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı.

Diyarbakır’da dün evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan gazeteci Hakkı Boltan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü yöneticisi Abdurrahim Alçiçek, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi yöneticisi Adnan Örhan, Ali Ataman, Mustafa Çiçek, Abdulhamit Şalo ve ismi öğrenilemeyen bir kişi, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDILAR

"Terör örgütü adına eylemde bulunmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” iddialarıyla gözaltına alındığı öğrenilen 7 kişi, savcılık tarafından adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılmak üzere Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 

7 kişi, adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkma yasağıyla serbest bırakıldı.

8 MART ETKİNLİĞİ VE MUSA ANTER SORULARI

Emniyetteki ifadesinde Boltan’a, 2011 yılında Dersim’de yaşamını yitiren Mazlum Erenci için 2019 yılında düzenlenen anma etkinliği, İmralı’daki tecride karşı başlatılan açlık grevi sırasında 17 Mart 2019’da yaşamına son veren tutuklu Zülküf Gezen’in taziyesi, 8 Mart etkinliği ve Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) 2018’de gerçekleşen kongresine neden katıldığı sorulduğu öğrenildi. 

Boltan'a, katledilen gazeteci Musa Anter için 2018 ve 2019 yıllarında düzenlenen anma etkinliği ve etkinlikte yaptığı konuşmaların sorulduğu belirtildi. Boltan, söz konusu soruları şu şekilde yanıtladı: "Ben o zaman Özgür Gazeteciler İnisiyatifi Sözcüsü olduğumdan benim koordinemde düzenlendi. Bu anma etkinliği daha önce 2016 yılında KHK ile kapatılan Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenleniyordu. Bu basın açıklamasını düzenleme sebebimiz 1992 yılında öldürülen gazeteci Musa Anter’i anmak içindir. Basın açıklaması halka açık bir şekilde düzenleniyor. Katılanların çoğunu tanıma şansım yoktur. Orada kaldırılan fotoğraftakiler kimdir bilmem ‘şehid namirin’ sloganlarının sebebi öldürülen Musa Anter’in gazeteci şehid diye anılmasındandır. Bu anma etkinliği her sene düzenlenmektedir.” (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Çubuk'ta kadın cinayeti: Eşini boğarak öldüren erkek tutuklandı

SONRAKİ HABER

Bodo Bode'de direniş ve dayanışma üzerine patron sendikayla görüşmeyi kabul etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...