18 Şubat 2020 21:26

Büyüyünce ne olacaksın? “İşsiz.”

Sıramızda birleşeceğiz, sınıfımızda tartışacağız, okulumuzda çözüm bulacağız, ilçemizde haykıracağız ve geri alacağız bizden çaldıkları geleceğimizi.

Paylaş

Ekim TANRIKULU

Tekirdağ/Kapaklı

Günün ilk ışıklarıyla maratona başlayıp gece yarısında kalemlerini bırakan gençliğe selamla başlayalım yazımıza ve tekrardan selamlayalım sanata, bilime yabancı yetişen sıra arkadaşlarımızı. Sonrasında sorularımızı soralım: Bu tempo niye? Neredeyse çeyrek asırlık eğitim hayatımızın sonunda işsiz gençlik ordusunda yer almama hedefi mi bizi yan sıramızdaki arkadaşımızla rekabet içine iten? Yoksa atanamayan öğretmenler gibi veya boşta bekleyen mühendisler gibi olma korkusu mu bizi gençliğimize yabancılaştıran? Peki bütün gençlerin hakkı değil midir geleceğini, gençliğini kaybetmeden inşa edebilmek? Çocukluğumuzda en çok işittiğimiz sorulardandır belki de “Büyüyünce ne olacaksın?​” sorusu. Bugün için en genel ve gerçekçi cevap ''işsiz” cevabı olur. Yine bugün için bir manşete gençliğin sorunlarını işleseler kapkara haykıran puntolarla “Geleceksizlik” diye atarlar başlığını. Peki sorunumuz bu kadar açık ve ortadayken çözümümüz ne? 

ÇÖZÜM BİRLİĞİMİZ

Hep birlikte haykırmalıyız geleceğimiz için, bilimsel bir eğitim alabilmek için, özgürlüğümüz için. Ve yine birlikte haykıralım “Biz rakip değiliz, biz arkadaşız, biz dostuz, biz kardeşiz ama biz rakip değiliz.” diye. En temel talebimiz geleceğimiz ve bunu da düşmanca yarışarak değil, dostça birleşerek alacağız. Sıramızda birleşeceğiz, sınıfımızda tartışacağız, okulumuzda çözüm bulacağız, ilçemizde haykıracağız ve geri alacağız bizden çaldıkları geleceğimizi.

ÖNCEKİ HABER

Ne tiyatro var ne sinema

SONRAKİ HABER

Öğrenme çabamız öğrendikçe artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...