18 Şubat 2020 16:40
Son Güncellenme Tarihi: 19 Şubat 2020 11:55

YTÜ’lü öğrenciler Prof. Bedri Gencer'in görevden alınması için dilekçe topluyor

YTÜ'lü öğrenciler, depremi çocuk evliliklerinin yasaklanmasına bağlayan Prof. Dr. Bedri Gencer’in okulla ilişiğinin kesilmesi için 380 dilekçe daha topladı.

Ekran görüntüsü öğrencilerin sosyal medyada paylaştığı görüntüden alınmıştır.

Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri, Elazığ depremi sonrası "Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak gayretullaha dokunmayalım" diyen Prof. Dr. Bedri Gencer’in okulla ilişiğinin kesilmesi talebiyle 380 dilekçe daha topladı.

Bedri Gencer'in verdiği dersten alınmasının yeterli olmadığını söyleyen öğrenciler, profesörün okuldan atılmasını istiyor. Bunun için dilekçe toplayan öğrenciler, rektörlük önünde toplanıp dilekçeleri teslim etti. Öğrenciler konunun takipçisi olacaklarını ve hafta boyunca dilekçe toplamaya devam edeceklerini söyledi. Teslim edilen dilekçe sayısı 500'ü aştı.

Öğrenciler geçtiğimiz günlerde profesörü protesto ederek dersini topluca terk etmiş, sonrasında okul yönetimi dersi veren öğretim görevlisini değiştirmişti. (HABER MERKEZİ)

{{396211}}

ÖNCEKİ HABER

Kuantum fiziği insan bilinci dışındaki nesnelliği ret mi eder?

SONRAKİ HABER

Osman Kavala yeniden tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...