18 Şubat 2020 09:43

Hacettepe'de 665 bin lira ödenen yazılım çöktü, öğrenciler ders seçemedi

Hacettepe Üniversitesinde binlerce öğrenci, 665 bin TL ödenen yeni yazılımın çökmesi nedeniyle bahar dönemi ders kaydını yapamadı.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Meri KELLECİ
Melodi TAŞ
Ankara

Hacettepe Üniversitesinde binlerce öğrenci, 665 bin TL harcanarak yaptırılan yeni bir yazılımın çökmesi nedeniyle bahar dönemi ders kaydını yapamadı. Öğrenciler, bu kadar yüksek ödemeye rağmen yazılımın çalışmamasına tepkili.

Öğrencilerin bu yeni yazılımın çökmesi nedeniyle saatlerce sisteme giriş yapamaması, giriş yapabilenlerin ders kodlarının yanlışlığı sebebiyle doğru dersi alamaması, zorunlu ve kotasız olması gereken derslerde boş olduğu halde kota dolu uyarısı ile karşılaşması gibi problemler ortaya çıktı. Öğrencilerin tepkilerini sosyal medyada #hacettepe etiketi ile paylaştı.

Evrensel’e konuşan öğrencilerden Aile ve Tüketici Bilimleri Eda Demirci, önceden de sıkıntılar yaşadıkları eski sistemin bile bundan çok daha iyi olduğunu, yeni sistem hakkında kimseye bilgi verilmemesinin de sorun yarattığını belirterek, “Yeni sisteme geçildi fakat kimseye bilgi verilmemiş gibi öğrenci işlerine ne yapacağımızı sorduğumuzda 'Biz de siteye giremiyoruz' gibi cevaplar aldık. Bu durumun öğrenci odaklı olması gerekirken öğrenci fazlasıyla mağdur edildi” dedi.

Sınıf arkadaşı Ercan Ruzikar da yeni sistemle birlikte şu an bütün öğrencilerle adeta dalga geçildiği söyledi. Kimsenin ders kayıtlarını yapamadığını ayrıca son sınıfta olan öğrencilerin bu sıkıntılardan dolayı mezun olamama korkusu yaşadığını belirten Ruzikar, “Önceden de SEC kodlu bölüm dışı seçmeli ders almak zorken şimdi herkes aynı gün ders seçimini yapacağı için daha da zorlaşmış durumda” dedi.

HARCANAN PARA TEPKİ ÇEKTİ

Aile ve Tüketici Bilimleri 3. sınıf öğrencisi Fatih ise yeni yazılıma harcanan para nedeniyle bu dönem çeşitli zamların gelmesinden endişe duyduklarını belirterek, “Ben harcanan 665 bin TL'nin çalındığını düşünüyorum. Yani bu sisteme 5 kuruş para harcanmamış gerçekten, biz diğer sistemde de bunları görüyoruz” dedi.

Eczacılık Bölümü öğrencisi Beyza Yılmaz; “Uykuyu çok seven biri olarak sabahın 8.50’sine alarm kurdum 9.00’da sistem açılır açılmaz girip seçmeli alabilmek umuduyla. Fakat saat daha 9’u 1 geçmeden sistem çöktü. Sinirden uykum da kaçtı. 50 bin kişinin aynı anda değil de geçen seneki gibi her dönemin farklı günde seçmesi daha mantıklıydı” dedi.

'CUMAYA KADAR UĞRAŞIN DENİLDİ'

Adını vermek istemeyen bir öğrenci ise şöyle konuştu: “Yeni sistemde 5 saat boyunca sisteme giriş yapamazken ardından bir kısım öğrenci sisteme giriş yaparak ders seçebildi. Ancak problem bu kadar ile bitmeyip sonraki aşama olan ders kaydı kesinleştirilemedi. Bunun sebebi ise sistemde önceki dönemde başarılı olunan dersin başarısız olarak girilmesinden kaynaklandığı temsilcimiz tarafından bildirildi. Saatlerce bu problemin giderileceği söylenerek öğrenciler oyalandı. Ayrıca bu problemler tek bir noktada değildi. Öğrenci işleri defalarca öğrenciler tarafından aranarak problemin giderilip giderilmediği konusunda bilgi alınmaya çalışılırken resmi kurum adı altında çalışmalarını sürdüren ‘Merkez Öğrenci İşleri’ öğrencilerin sık sık araması konusunda uyarılarak 'İşiniz ne cumaya kadar sayfayı yenileyin problem herhangi bir vakitte düzelecek' şeklinde bir tepkiyle karşılandı.”

ÖNCEKİ HABER

Hrant Dink cinayetine ilişkin 76 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

SONRAKİ HABER

Abdullah Gül: Tabii ki Ali Babacan'ın partisini destekliyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...