14 Şubat 2020 16:54

Ahmet Türk yerine kayyum atanmasına gerekçe yapılan dosyadan beraat çıktı

Ahmet Türk'ün yerine 2 kez, Eski Mazıdağı Belediye Eş Başkanı Necla Yıldırım yerine de bir kez kayyum atanmasına gerekçe yapılan dosyada, Türk ve beraberindekiler beraat etti.

Ahmet Türk | Fotoğraf: MA

Paylaş

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerlerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ile Mazıdağı Belediye Eş Başkanı Necla Yıldırım, "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla yargılandıkları davadan beraat etti.

İçişleri Bakanlığının Ahmet Türk ve Necla Yıldırım'ın görevden alınmasına gerekçe gösterdiği dosyada karar çıktı. Mahkeme, Türk ve Yıldırım hakkında suç unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Ahmet Türk ve Necla Yıldırım'ın 2015 yılında Mazıdağı'nda bir YPG'linin cenazesine katıldıkları gerekçesiyle açılan davanın karar duruşması, Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuksuz siyasetçiler katılmazken, avukatlar hazır bulundu. İddia makamı, önceki celse verdiği mütalaa yönünde Türk ve diğer isimler hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla ceza verilmesini istedi.

"ALELACELE KARAR ÇIKARILMAK İSTENİYOR"

Esasa ilişkin savunma yapan Avukat Erdal Kuzu, "Savcılık daha önce mütalaa için süre talep etmişti. Bu talep kabul edilmişti. Şimdi mütalaasını tekrarlaması nedeniyle biz de süre talebinde bulunuyoruz" dedi. Mahkeme, avukatın mazeretinin reddine karar vererek, süre talebini de kabul etmedi. Bunun üzerine söz alan Avukat Erdal Kuzu, Türk hakkında açılan tüm dosyaların siyasi saiklerle hazırlanan dosyalar olduğunu söyledi. Kuzu, mahkemenin esas hakkındaki savunmasını istemesi üzerine, cenazenin niteliğinden yola çıkılarak savcılıkça mütalaa hazırlandığını söyledi.

BERAAT KARARI VERİLDİ

"Türk'ün cenazeye katılmasında herhangi bir cebir ve şiddet eylemi olmadığını" belirten Kuzu, "müvekkilinin bir örgüt üyesinin cenazesine katılma saiki ile değil, bir seçmeninin taziyesine katılma saiki ile hareket ettiğini" söyledi. Savcılık mütalaasında suç olarak hangi eylemin gösterildiğinin belirtilmediğini, cenazenin devletin izniyle sınırdan getirildiğini belirten Kuzu, beraat talebinde bulundu.

Kısa bir aradan sonra kararı açıklayan mahkeme, Ahmet Türk ve Necla Yıldırım hakkında suç unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. (Mardin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Megam Tekstil’de sendikadan istifa baskısı sürüyor: Ancak dik durursak kazanabiliriz

SONRAKİ HABER

Trump'ın ziyareti öncesinde Hindistan'da gecekonduların önü duvarla kapatılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...