12 Şubat 2020 09:05

Ekipler çığ bölgesine ulaşmaya çalışıyor

Van’da çığ altında kalan itfaiye eri Mehmetcan Taşdemir'i aramak için bölgeye gitmeye çalışan ekipler Yukarı Narlıca Mahallesine ulaştı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Van-Bahçesaray karayolunda yaşanan ve 41 kişinin hayatını kaybettiği çığ bölgesinde kar altında kalan itfaiye eri Mehmetcan Taşdemir'i aramak için gitmeye çalışan ekipler, Yukarı Narlıca Mahallesi'ne ulaştı.

Van-Bahçesaray kara yolunda ilki 4 Şubat, ikincisi 5 Şubat'ta yaşanan ve 41 kişinin hayatını kaybettiği çığ bölgesinde kar altında kalan itfaiye eri Mehmetcan Taşdemir'i aramak için gitmeye çalışan ekipler, bölgeye en yakın yerleşim yeri olan Yukarı Narlıca Mahallesi'ne ulaştı. 41 kişinin can verdiği ve 84 kişinin yaralandığı çığ bölgede Taşdemir'in aranmasına olumsuz hava koşulları nedeniyle 7 Şubat'ta ara verilmişti.

Konuya dair açıklama yapan Van Valiliği, çalışma sonucunda Çatak-Bahçesaray kara yolu Yapılı Mezrası çıkışındaki çığın temizlendiği ve çığ bölgesine gitmeye çalışan teknik ve kurtarma ekiplerinin, Yukarı Narlıca Mahallesi’ne ulaştığı belirtildi. Çığ bölgesine ulaşılması halinde yapılacak inceleme ve değerlendirme sonrası Taşdemir'i arama çalışmasına başlanılacağı kaydedildi.

VAN'DAN EKİPLER SEVK EDİLECEK

Öte yandan; İran sınırında bulunan Van'ın Çaldıran ilçesi Sarıçimen (Navrî) Mahallesi'nde, 10’u Afganistanlı, 3’ü Kobanêli 13 mültecinin donarak hayatını kaybettiği belirtilen bölgeye, İlçe Jandarma Komutanlığı ve bölgedeki karakolun yapacağı değerlendirme sonrası çalışma yapılacağı, şartların uygun olması halinde Van’dan ekiplerin sevk edileceği öğrenildi. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da yağış ve sıcak mağduru çiftçiyi şimdi de don vurdu

SONRAKİ HABER

AB, ‘insan hakkı ihlalleri’ nedeniyle Kamboçya’ya yaptırım planlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...