08 Şubat 2020 11:56

Kendini yakan Yarıcı’nın ağabeyi: ‘İşe alacağız’ dediler, almadılar

Hatay’da ‘Çocuklarım aç’ diyerek kendini yakan Adem Yarıcı’nın ağabeyi Şerif Yarıcı: İşsizdi, çocukları perişandı. ‘İşe alacağız’ dediler, almadılar. Bunun için intihar etti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hatay’da valilik önünde ‘Çocuklarım aç’ diyerek bedenini ateşe veren Adem Yarıcı’nın işsizlikten dolayı iki ay önce de belediye binası önünde intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi. Ağabeyi Şerif Yarıcı, “İşsizdi, ekmek bulamıyordu, çocukları perişandı. ‘İşe alacağız’ dediler, almadılar. Bunun için intihar etti” dedi. 

Vücudunda ikinci derece yanıklar bulunan Yarıcı, Antakya Mezarlığı’nda toprağa verildi. Aile, Yarıcı’yı intihara sürükleyen nedenleri Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlattı.

BELEDİYE ÖNÜNDE İNTİHAR GİRİŞİMİ 

Yarıcı'nın ağabeyi Şerif Yarıcı, 15 gün önce eşinden boşanan kardeşinin işsizlikten dolayı bedenini ateşe verdiğini söyledi. Kardeşinin 2 ay önce de Hatay Büyükşehir Belediyesi önünde iş için intihar girişiminde bulunduğunu, belediye yetkililerinin “Ocak ayında işe alacağız” diye söz verdiğini aktardı. Ağabey Yarıcı, belediyenin sözünü tutmadığını ve kardeşinin bunalıma girip intihar ettiğini vurguladı.

AKP’Lİ MECLİS ÜYESİNE TEPKİ

Kardeşinin inşaatlarda boyacılık yaptığını söyleyen Şerif Yarıcı, “İş bulamıyordu. Hiçbir yerde iş yoktu. Piyasa ölü. Çalışmıyor, evine ekmek götüremiyordu. Çocuklarına verecek bir şeyi kalmadı” dedi. Ağabey Yarıcı, Ağrı Belediyesinin AKP’li Meclis Üyesi Selma Gökçen'in kardeşine dair “Ucuz, siyasi manevra” sözlerine de tepki göstererek, “Kardeşim ekonomik sorunlardan dolayı bulanıma girdi. Bu tür yaklaşımlar hiç doğru değil. İşsizdi, ekmek bulamıyordu, çocukları perişandı. ‘İşe alacağız’ dediler, almadılar. Bunun için intihar etti. Bu olayda herkesin suçu var. Bu yüzden bunun üzerini kapatmaya çalışıyorlar” dedi.

BAKIM ÜCRETİYLE GEÇİNİYOR

Yarıcı ailesini ziyaret eden İnsan Hakları Derneği (İHD) Hatay Şube Eş Başkanı Servet Üstün Akbaba, “Adem Yarıcı, iki gün önce çocuğunun doğum günü olması sebebiyle arkadaşına gidip, ‘Bir kola parası verir misin? Çocuğumun doğum günü’ diyor. Dün de intihara giderken; kardeşine, 'Hakkını helal et, ben bu işsizlikten bulandım' demiş. Kendini yakarken de 'Çocuklarım aç, artık bunaldım, işsizim' diyor. Daha önce yerel basına işsiz olduğuna dair demeç vermiş. Ailesi oldukça yoksul. Ağabeyinin engelli çocuğu için verilen 300 TL’lik bakım parasıyla geçiniyor. Oldukça zor durumda olan bir aileden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ailenin hepsinin bu durumda olduğunu belirten Akbaba “Bu ülkede yoksulluk halk sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. İnsanların ruh sağlıkları bozuk. Devlet yükümlülüklerini yerine getirlmeli. Bu insanlar işsizlik başvurusunda bulunuyor ve aylardır işsizler. Biyolojik yaşamlarını sürdürmek için paraya ihtiyaçları var. Ama o parayı bulamıyor” dedi. (Hatay/MA)

ÖNCEKİ HABER

Şiddet, taciz, tecavüz, önlenmiyor; hayatlarımıza müdahale ediliyor

SONRAKİ HABER

4 yıldır konteynerde "yaşam" mücadelesi veriyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...