08 Şubat 2020 06:18
Son Güncellenme Tarihi: 08 Şubat 2020 14:20

MSB, Türkiye'nin İdlib'deki gözlem noktalarının kuşatıldığı haberlerini yalanladı

Astana anlaşmasıyla İdlib’de kurulan 12 askeri gözlem noktasından 4'ünün Suriye ordusu tarafından kuşatmaya alındığı haberlerini Milli Savunma Bakanlığı yalanladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye rejim güçlerinin İdlib’de ilerlemeye devam ettiğini ve M5 karayolunda kontrolü sağladığını belirtti.

SOHR, Suriye rejim güçlerinin İdlib’de ilerlemeye devam ettiği ve İdlib sınırlarındaki birçok önemli bölgeyi daha ele geçirdiğini belirtti. Rejim güçlerinin ayrıca, M5 olarak bilinen Halep-Şam anayolunun tamamında kontrolü sağladığı kaydedildi.

Rejimin, çatışmalara destek vermek amacıyla bugün Kefer’ul Sine kapısından İdlib’e yeni sevkiyatta bulunduğu ve 150 tırlık konvoyda tank ve zırhlı araçların da olduğu ifade edildi. Söz konusu sevkiyatın, gerginliği azaltma bölgesine yönlendirildiği belirtildi.

Rejimin M-5 ve M-4 karayollarının kesiştiği kritik Serakib ilçesini ele geçirmesinin ardından, İdlib’deki Türk gözlem noktalarına 20 tank yönlendirildiği kaydedildi.

MSB AÇIKLAMA YAPTI: GÖZLEM NOKTALARI GÖREVE DEVAM ETMEKTE

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bir açıklama yaparak Türkiye'nin elinde bulunan 4 gözlem noktasının kuşatıldığı iddialarına yanıt verdi. MSB açıklamasında "İdlib'de bulunan gözlem noktalarımız görevine devam etmekte ve sahip olduğu harp, silah, araç ve gereçlerle kendilerini koruyabilecek yetenektedir. Yapılacak yeni bir saldırı durumunda meşru müdafaa kapsamında yine en sert şekilde karşılık verilecektir" ifadelerine yer verildi.

"4 ÜS KUŞATMADA" DENİLMİŞTİ

Üslerle ilgili daha önce verilen haberlerde Rusya destekli Suriye ordusunun İdlib'e operasyonlar düzenleyerek, M4 ve M5 karayollarının denetimini ele geçirmek istediği belirtilmişti. Suriye ordusu'nun Rusya'nın da desteğiyle Han Şeyhun'da denetimi sağladığı ve Türkiye'nin elinde bulunan 4 gözlem noktasının da kuşatıldığı .

Suriye ordusunun operasyonlarını engelleyemeyen Türkiye, Serakib'in etrafına 4 üs daha kurdu. Bu üslerden biri Suriye ordusunun topçu ateşine maruz kalmış ve TSK mensubu 8 asker yaşamını yitirmişti.

ABD HASEKE'DE BİRER ÜS VE ASKERİ NOKTA DAHA KURUYOR

Anadolu Ajansında yer alan habere göre ise ABD askerleri, Rusların petrol sahasına son günlerdeki ulaşma girişimlerine eş zamanlı olarak, Haseke'nin 40 kilometre kuzeydoğusunda, Rümeylan sahasına giden yolun üzerindeki Tel Berrak beldesinde üs kurma çalışmaları başlattı.

ABD ordusu, bu amaçla son bir haftada, Irak'ın Suriye sınırındaki El-Velid sınır kapısı üzerinden iş makinası ve inşaat malzemesini Tel Berrak'a gönderdi.

Belde merkezinin ortasındaki kuleye bayraklarını çeken ABD güçleri, üssün kurulacağı bölgede de helikopterlerle keşif uçuşları yaptı.

Üs kurmakla görevli iş makineleri ise beldenin kuzeyinde pazartesi gününden bu yana çalışmalarını sürdürüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP Milletvekili Ahmet Aydın: Önergeyi ana muhalefet partisi ile yaptık

SONRAKİ HABER

Gazetecinin kafasına silah dayadı, 4 yıl sonra dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa