07 Şubat 2020 14:51

Yalova Belediyesinde 22 milyon TL'yi zimmetine geçiren personel hakkında suç duyurusu

Yalova Belediyesi kasasından 22 milyon TL'yi zimmetine geçirip ortadan kaybolan R.E. hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Mali Hizmetler Müdürü de açığa alındı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

CHP'li Yalova Belediyesi, zimmetine para geçirdiği iddia edilen personeliyle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ve Mali Hizmetler Müdürünün açığa alındığını duyrudu. Belediye çalışanı R.E.'nin belediyenin kasasından 22 milyon TL'yi zimmetine geçirdiği ve ardından ortadan kaybolduğu haberleri çıkmıştı. Yetkililer, belediyenin banka hesaplarını incelediklerinde R.E. tarafından Bulgaristan'daki bir paravan şirkete para aktarıldığını tespit etmişti.

Belediyeden yapılan açıklamada, Mali Hizmetler Müdürlüğünde çalışan R.E.tarafından muhasebe kayıtlarında yapılan usulsüz işlemlerin tespiti sonrasında sürecin başladığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"20 yılın üzerinde belediyemizde kadrolu işçi olarak aynı departmanda görev yapan R.E'nin muhasebe kayıtlarında yaptığı durum, tarafımızca tespit edildikten sonra Belediye Başkanlığınca gerekli tüm işlemler ivedilikle yapılmaya başlanmıştır. Durumun tam olarak tespiti ve adli mercilere aktarılması amacıyla ilk olarak idari soruşturma başlatılmış olup, konuyla ilgili Hukuk İşleri Müdürü muhakkik olarak tayin edilmiştir."

Yapılan incelemeler neticesinde Belediye Başkanlığı talimatıyla dün İl Emniyet Müdürlüğüne müracaat edildiği anlatılan açıklamada, bugün de Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Soruşturmanın daha sağlıklı ilerlemesi amacıyla Mali Hizmetler Müdürünün de açığa alındığına değinilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Tüm bu işlemlerin yanı sıra kayıtların daha titiz ve kapsamlı incelenmesi için Yalova Valiliği-Yalova Defterdarlığından denetmen talep edilmiştir. Bununla birlikte İçişleri Bakanlığından Mülkiye Müfettişi ve Sayıştaydan denetçi talep edilmiştir. Olayın bundan sonraki süreci emniyet güçlerinin ve adli makamların kontrolünde devam edecektir. Personelin gerçekleştirdiği münferit olayda belediyemizi ve başkanlık makamını hedef gösteren mesnetsiz haber ve yorumlar içinde gerekli adli işlemlerin yapılacağını bildiririz." (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fırtına vurdu, sigorta zararı karşılamadı: Rüzgar yeterince esmemiş

SONRAKİ HABER

İGA'dan "Rüşvet çarkını açıklayacağım" diyen Ali Kıdık hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...