05 Şubat 2020 09:27

4 çocuğu istismar eden ve fuhuşa zorlayan 4 sanık tahliye edildi

Ceylanpınar’da 4 çocuğu istismar eden ve fuhuşa zorlayan 5 kişi hakkında açılan davada tutuklu yargılanan 4 sanık da tahliye edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, 2018 yılında yaşları 15 ile 17 arasında değişen S.A, E.A, S.A. ve L.Y. adlı 4 çocuğa cinsel istismarda bulunan ve fuhuşa zorlayan A.B, C.H, M.Y, M.A. ve M.B. adlı kişiler hakkında “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” ve “Çocuğa Nitelikli Cinsel istismar” suçlamalarıyla açılan davanın 2'nci duruşması Viranşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

2018 yılının Nisan ayından bu yana Urfa T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan sanıklar M.A, A.B, C.H.ve A.Y.’nin Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmaya, tutuksuz sanık M.B. katılmadı.

Kimlik tespitinin ardından savunma yapan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Çocukların avukatları ise, sanık beyanlarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, Urfa Barosu Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Komisyonu'nun dosyaya müdahillik talebini reddetti.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme tutuklu M.A, A.B, C.H. ve A.Y. hakkında yurtdışı yasağı getirerek, tahliye etti. Bir sonraki duruşma 23 Eylül'e ertelendi. (Urfa/MA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Ayşenur Arslan'a tazminat cezası verildi

SONRAKİ HABER

Kreşte 2 yaşındaki çocuğa defalarca tokat atan öğretmen tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...