27 Ocak 2020 18:00
Son Güncellenme Tarihi: 28 Ocak 2020 15:35

YTÜ Profesöründen skandal paylaşım: Çocuk evliliklerinin yasaklanması deprem getirdi

Yıldız Teknik Üniversitesi profesörü Bedri Gencer, depremin Elazığ'ı vurmasını çocuk yaşta evliliğin yasaklanmasına bağladı.

Fotoğraf: Orhan Kurul/Evrensel

Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesi profesörü Bedri Gencer, Elazığ’daki depremle ilgili olarak skandal bir çıkışta bulundu. Gencer, depremin Elazığ'ı vurmasını çocuk yaşta evliliğin yasaklanmasına bağladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü profesörü Bedri Gencer, Elazığ depreminin ardından Twitter’da skandal bir paylaşımda bulundu. Gencer, depremin nedeninin çocuk evliliklerinin yasaklanmasına bağladı.

Gencer, gelen tepkilerin ardından kaldırmak zorunda kaldığı paylaşımında "Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı" ifadelerine yer vermişti.

EMEK GENÇLİĞİ: LAİK VE BİLİMSEL BİR EĞİTİM İÇİN ÖRGÜTLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Yıldız Teknik Üniversitesi Emek Gençliği Bedri Gencer'in paylaşımına dair bir açıklama yayımladı.

“Bedri Gencer’in paylaşımları ülkemizde akademinin olması gerektiği yerden çok uzakta olduğunu ispatlıyor” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üniversiteleri bilimsel eğitimden ve bilim üretilen alanlardan uzaklaştırmak isteyenlere karşı üniversiteli arkadaşlarımızı ve üniversite bileşenlerini laik, bilimsel, demokratik eğitim mücadelesine çağırıyoruz! Bizlerin bir araya gelmesini, sorgulamasını ve değiştirmesini istemeyenlere karşı yan yana gelmeli böylelikle oyunlarını bozmalıyız. Üniversitelerimize ve akademiye bizler sahip çıkmak zorundayız! Laik, bilimsel ve demokratik bir eğitim için birleş, örgütlen, değiştir!” 

{{396211}}

YTÜ: PAYLAŞIMA İLİŞKİN ÇALIŞMA BAŞLATILMIŞTIR

Yıldız Teknik Üniversitesi Yönetimi de Bedri Gencer'in paylaşımlarını "haddini aşan ve kabul edilmesi mümkün olmayan" olarak değerlendirdi ve Gencer'in paylaşımına ilişkin çalışma başlatıldığını duyurdu.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Üniversitemizde görevli bir öğretim üyesinin sosyal medyada yer alan, haddini aşan ve kabul edilmesi mümkün olmayan paylaşımına ilişkin kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur" denildi.

Açıklamada "24.01.2020 tarihinde Elazığ'da meydana gelen ve tüm ülkemizi derinden sarsan deprem sebebiyle üniversitemizin ilgili tüm birimleri teyakkuz haline getirilmiş olup uzman ekiplerimiz sahada bilimsel çalışmalarını sürdürmekte, kamusal sorumluluğumuzun bir parçası olarak halkımızı doğru bilgilendirmek için yoğun çaba göstermektedir. Bu üzücü olay bizleri deprem olgusu ile tekrar yüzleştirmiş ve ülkemizin gerçeği olan deprem konusunu öncelikli çalışmalarımız arasına yerleştirmiştir. Halkımızın son derece üzgün devletimizin tüm birimleri ile sahada olduğu bu dönemde üniversitemizde görevli bir öğretim üyesinin sosyal medyada yer alan, haddini aşan ve kabul edilmesi mümkün olmayan paylaşımına ilişkin ivedilikle çalışma başlatılmıştır. Konunun takipçisi olacağımızın altını çizerek depremde yaşamını yitirenlerin ailelerine Allha'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri yer aldı.

(HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Çin'in başkenti Pekin'de yeni tip koronavirüsten ilk can kaybı yaşandı

SONRAKİ HABER

Faruk Eskioğlu’nun yazdığı “Londra’da Bizim’kiler” kitabı için imza gecesi düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...