Tersane işçisi vergide adalet için yürüdü
Türk-İş yönetimine de seslenen tersane işçileri, ‘vergi yükünden bizleri kurtarın bu sorumluluğu üstünüze alın ve bir şeyler yapın’ çağrısı yaptı.
2 bin kişinin katıldığı yürüyüş sırasında “Vergide adalet istiyoruz”, “Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma”, “Türk-İş uyuma işçine sahip çık” sloganları atıldı. Kortejin en önünde yürüyen kadın işçiler ise vergide adalet talebini giydikleri tişörtlerle ifade etti.
Anıtpark’ta işçilere seslenen Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Turhan Yıldız, 2013 bütçe kanunu görüşmeleri başlamadan önce iktidara ve tüm siyasi partilere seslendiklerini söyledi.
Krizden en çok işçilerin etkilendiğini hatırlatan Turhan, “İşçilerin önemli sorunlarından biri hiç kuşkusuz adaletsiz vergi sistemidir. Doğrudan alınan vergilerin yüksekliği yanında dolaylı vergilerle çalışanlar ikinci kez adaletsizlikle karşılaşmakta ve mağdur olmaktadır. Çok kazanandan çok vergi alınması ne yazık ki ülkemizde uygulanmamakta, sermayeden alınan vergiler düşürülürken işçilerin vergi yükü devam etmektedir” diye konuştu.
Enflasyona bağlı olarak yapılan ücret artışlarının daha işçilerin cebine girmeden vergi olarak geri alındığını ifade eden Yıldız, “Ülkemizde vergi sorunu tartışılırken vergi adaletinden bahsedilmiyor. Aslında vergi yükünün toplumda adil bir şekilde dağıtılması verginin doğuşu kadar eski bir prensiptir” dedi.
TÜRK-İŞ’E ELEŞTİRİ
Türk-İş yönetimine de seslenen Yıldız, “Ankara’dan her şey güzel görünebilir ama meydanlar farklı düşünüyor. Vergiler artırılıyor susuyorsunuz, elektriğe, doğal gaza zam yapılıyor susuyorsunuz. Daha ne kadar susacaksınız” diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et