15 Ocak 2020 06:35

“Açlık grevinde olan Grup Yorum üyesine zorla müdahale tehdidi yapılıyor”

Süresiz açlık grevinin 200’lü günlerine yaklaşan Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek’e zorla müdahale tehditleri yapıldığı iddia ediliyor. 

İbrahim Gökçek

Paylaş

Yaklaşık 190 gün açlık grevi yaptıktan sonra bir süre ara veren Silivri Cezaevi’nde tutuklu Grup Yorum üyelerinden Bergün Varan, “Süresiz açlık grevinin 200’lü günlerine yaklaşan İbrahim Gökçek’e zorla müdahale tehditleri yapıyorlar” dedi.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre; Varan, süresiz açlık grevi direnişleri olduğunu belirterek “Görmeyen gözleri, sağır kulakları açabilmek için bu direnişi yapıyoruz. Şu an 6 üyemiz tutuklu ve 3 üyemiz Bahar Kurt, Helin Bölek, İbrahim Gökçek süresiz açlık grevinde. Hakkımız neyse onu istiyoruz. İbrahim Gökçek zorla müdahale ile tehdit ediliyor. Bir insana kendi isteği dışında zorla müdahale etmek cinayet işlemek demektir. Zorla müdahale ile direnişimizi bitiremezler. Ben de Grup Yorum üyesi olarak taleplerimizin kabul edilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı. 

GRUP YORUM’UN TALEPLERİ NELER?

Grup Yorum üyeleri, çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne polis baskınlarının son bulması, üyelerinin İçişleri Bakanlığının arananlar listesinden çıkarılması, 3 yıldır devam eden konser yasaklarının kaldırılması ve üyelerinin serbest bırakılması talepleri için açlık grevi yapıyor. Haziran ayında süresiz açlık grevine başlayan ve neredeyse 1 yıldır tutuklu olan Barış Yüksel 190’ıncı gününde greve ara vermişti. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Isparta'da yolcu otobüsü devrildi: 33 yaralı

SONRAKİ HABER

Konut satışları 2019'da yüzde 1,9 düştü, kredili satışlar yüzde 20,1 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...