13 Ocak 2020 11:40

Temsa işçileri üretimin başlaması için fabrika önünde eylem yapacak

Üretime ara verdiğini açıklayan Temsa’da işçiler fabrikada üretimin başlaması talebiyle eylemlere hazırlanıyor.

Fotoğraf: Evrensel & Logo: Temsa | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Bankaların verilen kredilere, tedarikçilerin ise borçların karşılığına karşılık haciz işlemleri başlatmasının ardından üretime ara verdiğini açıklayan Temsa’da işçiler fabrikada üretimin başlaması talebiyle eylemlere hazırlanıyor.

15 Ocak Çarşamba günü saat 13.00’da fabrika önünde toplanacaklarını ve taleplerini dile getireceklerini açıklayan Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Sedat Aydın,’’İşçi sendikası olarak sözümüzü söyleyeceğiz. Çarşamba gününe kadar sorunların çözülmesi ve üretime devam edilmesi konusunda süre verdik. Sorunlar çözülmediği takdirde Çarşamba günü sendika genel merkezimizin de katılımıyla fabrika önünde tüm işçiler ve Adana’da bize destek veren herkesle toplanacağız.’’ Dedi. Taleplerinin bir an önce üretime başlamak olduğunu dile getiren Aydın, Çarşamba günü büyük bir kitleyle orada olacaklarını söyledi.

SENDİKANIN ALACAĞI EYLEM KARARLARININ ARKASINDAYIZ

Gelinen son sürece ilişkin görüştüğümüz işçiler ise sendikanın eylem kararının arkasında olduklarını belirterek ‘’İşçiler olarak eylem kararını destekliyoruz. Fabrikanın üretime başlaması için üstümüze düşeni yapacağız ve sendikanın alacağı her eylem kararının arkasındayız’’ dedi.

TEMSA’DA NE OLDU?

İlk olarak Aralık’ın ikinci hafta başlarında üretimi 23 Aralık’a kadar durdurduğunu ilan eden Temsa, 25 Aralık’ta yaptığı açıklamada ise geçici konkordato başvurusu yaptıklarını duyurmuştu. Konkordato başvurusunun ardından da üretime başlamayan fabrika geçtiğimiz hafta üretime süresiz ara verdi. 1500’e yakın işçinin çalıştığı Temsa 2018 verilerine göre net 1.025.019.644 TL üretimden satış ile Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer almıştı. 70’e yakın ülkeye otobüs, minibüs ve kanter araçları satışı yapan fabrika 2019 Mayıs ayında Sabancı Holding tarafından True Value CapitalPartners’a satılmıştı. Satışın ardından 7 ay gibi bir süre sonra yaşanan sürecin ardından Sabancı Holding’in şirketi tekrar satın alacağı iddiaları dile getiriliyor. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2019'un en iyi vahşi yaşam fotoğrafları

SONRAKİ HABER

Sevag Balıkçı’yı öldüren askere 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...