31 Aralık 2019 06:58

Avustralya'da yangından kaçan 4 bin kişi sahile sığındı

Avustralya’da Victoria bölgesinde süren orman yangınları nedeniyle 4 bin kişi sahile sığındı. Yangın nedeniyle bugüne kadar 13 kişi hayatını kaybetti.

Avustralya'da yangından kaçan 4 bin kişi sahile sığındı

Fotoğraf: DHA

Avustralya’da devam eden ve Victoria bölgesinde büyüyen orman yangınlarında, yetkililerin çağrısı üzerine yaklaşık 4 bin kişi yangından kaçmak için sahile sığındı. 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 5 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Batemans Bay ve daha güneyde bulunan Mallacoota sahillerinde yetkililerin uyarısıyla yaklaşık 4 bin kişi sahillere sığındı.

Polis 63 yaşındaki bir adam ve 29 yaşındaki oğlunun, kontrolden çıkan yangının evlerine sıçraması sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sahil kasabalarında etkili olan ve yerleşim yerlerinin etrafını saran yangınlarda bugüne kadar 13 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de kayboldu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, gökyüzünün kırmızı ve turuncu renge büründüğü ve dumanlar yüzünden birçok insanın maske taktığı görüldü. (DHA)

sahil kenarında bekleyen insanlar

Fotoğraf: DHA

sahil kenarında bekleyen insanlar ve dumanla kaplı hava

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et