26 Aralık 2019 20:32

Umut Yayımcılık’a İbrahim Kaypakkaya cezası

İbrahim Kaypakkaya’nın yazılarından oluşan "Bütün Yazıları" kitabı nedeniyle Umut Yayımcılık ve Yön Matbaa yetkililerine hapis cezası verildi.

Umut Yayımcılık'ın "Bütün Yazıları" kitabı

Paylaş

İbrahim Kaypakkaya’nın yazılarından oluşan “Bütün Yazıları” kitabının basımı ve yayımcılığını yaptıkları gerekçesiyle Umut Yayımcılık ve Yön Matbaa’ya açılan davanın karar duruşması İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Umut Yayımcılık yetkilisine "TKP/ML propagandası yapmak"tan 1 yıl 3 ay, “TKP/ML’nin yayınlarını basmak ve yayınlamak”tan 10 ay hapis cezası verildi. Kitabı basan Yön Matbaa yetkilisine de "TKP/ML’nin yayınlarını basmak ve yayınlamak”tan 10 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti “Hükmün Açıklamasını Geri Bırakma” maddesini uygulamazken avukatlar bu kararı istinafa ve Yargıtay’a taşıyacaklarını ifade etti.

TOPLATMA VE EL KOYMA KARARI VERİLMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İbrahim Kaypakkaya’nın Umut Yayımcılık’tan çıkan 600 sayfalık “Bütün Yazıları” kitabı 1 günde okunmuş ve hakkında toplatma ve el koyma kararı çıkarılmış, ardından yayınevine ve basımı gerçekleştiren matbaaya dava açılmıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İmamoğlu'ndan Erdoğan’a Kanal İstanbul çağrısı: Eminim ikna ederim

SONRAKİ HABER

Çanakkale'de mültecileri taşıyan kamyon devrildi: 32 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa