12 Aralık 2019 09:41

Erdoğan, Kanal İstanbul için "boğazı kurtarma projesi" dedi

Kanal İstanbul projesinin bir kurtuluş olduğunu iddia eden Erdoğan, projeyi eleştiren İmamoğlu'na da "Sen işine bak" diyerek yanıt verdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında "çılgın proje" olarak duyurduğu Kanal İstanbul projesinin İstanbul için bir "kurtuluş" olacağını ileri sürdü. "Bunun yanında siyasi bir boyuta da sahip" diyen Erdoğan, "Şimdi kullanmıyorum vakti gelince kullanırız. Bu siyasi boyutuyla Kanal İstanbul dünyada çok ciddi bir sükse yapacak" dedi. Erdoğan, projeyi İstanbul için bir cinayet projesi olarak nitelendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da "Sen otur işine bak" diyerek yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "her yıl 100 bin sosyal konut" protokolünün imzalandığı toplantıda konuştu. Kanal İstanbul projesini savunan Erdoğan, projeye karşı çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, "CHP’nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz. Sen otur işine bak, nasıl uyduğunu göreceksin" diyerek yanı verdi.

KANAL İSTANBUL İÇİN "BOĞAZI KORUMA PROJESİ" DEDİ

Erdoğan, projenin boğazı kurtarma projesi olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:

"Kanal İstanbul nedir biliyor musunuz? Boğaz’ı çok ciddi bir felaketten koruma projesidir. Daha önce bir independent olayı olmuştu Selimiye’de 7 ay Romen tankeri orada yanmıştı. Zaman zaman yalılara bindiren gemiler. Fakat burası yapıldığında bu işin sadece çevrecilik yönünden kurtuluşu değil, bunun yanında bir siyasi boyutu da olacak ki bunu şimdi kullanmıyorum vakti gelince kullanırız bu siyasi boyutuyla Kanal İstanbul dünyada çok ciddi bir sükse yapacak. İstanbul’la birlikte ülkemizin gelecek asrına damga vuracak böyle stratejik bir projeyi engellemek için ellerinden geleni yapıyoruz"

PROJE TÜRKİYE'Yİ BÜYÜTECEKMİŞ

İmamoğlu'nun projeye karşı eleştirilerine isim vermeden tepki gösteren Erdoğan, "Biz burada kimlere mesaj verilmek istendiğini biliyoruz. Birileri başlarını okşayan efendilerine diyet borcu ödeyecek diye Türkiye'yi büyütecek stratejik bakımdan elini güçlendirecek bu projeyi biz kaldırmayız, CHP'nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz. CHP'nin kendi çapsızlığının bedelini milletimizin ve ülkemizin ödemesine kesinlikle rıza göstermeyiz. Kanal İstanbul'a da karşı çıktılar. Belediye Başkanı diyor ki 'Kanal İstanbul, buraya uymaz'. Sen otur işine bak, nasıl uyduğunu göreceksin. Birileri başlarını okşayan efendilerine diyet borcu ödeyecek diye Türkiye'yi büyütecek bu projeyi rafa kaldırmayız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocukken kendisine cinsel istismarda bulunan üvey babasını öldüren Şerife'ye indirim

SONRAKİ HABER

Tedavi edilmeyen tutukluya ilaçları da verilmiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...