10 Aralık 2019 05:04
Son Güncellenme Tarihi: 10 Aralık 2019 13:38

Suriye konulu 14. Garantörler Toplantısı | "Kürt-Suriye diyaloğu ilerliyor"

Suriye konulu 14. Garantörler Toplantısı, Kazakistan'da başladı. Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev, Kürt-Suriye diyaloğunun ilerlediğini söyledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da Suriye konulu 14. Garantörler Toplantısı, Rusya ve İran arasında ikili teknik görüşmelerle başladı. Rusya ve İran temsilcileri, Ritz Carlton Oteli'nde düzenlenen teknik görüşmeler kapsamında TSİ 07.15 sularında bir araya geldi.

Anadolu Ajansının haberine göre Lavrentiev, toplantı çerçevesinde yaptığı açıklamada, İdlib'de ateşkesin sadece "ılımlı muhaliflerle", tek çözümün siyasi çözüm olduğuna inananlarla olabileceğini, askeri çözüme inananlarla ateşkesin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Lavrentiev ayrıca "Suriye'nin kuzeydoğusu ve kuzeybatısındaki gayrimeşru ABD varlığı Suriye'nin doğal kaynaklarını suistimal ediyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında varılan mutabakata göre güvenli bölgenin Rasulayn ile Tel Abyad arasındaki 100-120 kilometre olduğunu dile getiren Lavrentiev, "Hepsi bu. Bunun genişlemesi iyi bir şeye hizmet etmez" dedi.

"Kürt-Suriye diyaloğu" konusunun yeterince zor bir konu olduğunun altını çizen Lavrentiev, "Ancak bu (diyalog) ilerliyor. Bu müzakere sürecinin söylemek için daha erken olan çeşitli nüanslar mevcut. Buna yine de belli bir ortak zemini bulmayı başarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Lavrentiev, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile Anayasa Komitesinin çalışmasında siyasi sürecin ilerlemesi için ne yapabileceklerini konuşacaklarını sözlerine ekledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor

SONRAKİ HABER

Toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanmadı, Trelleborg işçileri greve çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...